- Úvod
- Zrnkové kávy, 100% Arabica
- 100g balení
- Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva (100g)
Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva (100g)

Podobné produkty
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva (100g)SKLADEM90 Kč78 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Indie Monsooned Malabar AA zrnková káva
- 100% Arabica
- Kyselost: nízká
- Chuť: jemná vyvážená chuť s oříškovým či mandlovým nádechem
- Vůně: kakaovo-oříšková
- První komerční kávové plantáže byly v Indii založeny Brity v roce 1840. Tropické klima, vysoké sluneční svahy, velké množství srážek a půda bohatá na nerosty vytvářejí ideální místo pro pěstování kávových stromů. Dnes se Indie řadí na 5. místo v žebříčku největších výrobců kávy za Brazílií, Kolumbií, Mexikem a Etiopií.
- Barva, tvar a velikost zrna, jakož i jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního zpracování po sklizni.
- Indická káva v polovině 19. století byla odeslána do Evropy na dřevěných plachetnicích. Cesta trvala čtyři až šest měsíců, jelikož lodě musely cestovat po mysu dobré naděje, než dorazily do cíle. Zrna byla uložena pod palubou pod vodním potrubím ve vlhkém prostředí, což způsobilo chemickou změnu složení zrna. Když kávu dorazila do Evropy, barva zrna se změnila ze světle zelené na bledé zlato. Výše uvedený proces byl nazván "monzunováním", protože v současné době jsou shromážděná zrna vystavena monzunovým deštům, aby se obnovila původní chuť zrn. Proces trvá od 12 do 16 týdnů a v důsledku toho se zelené semena zvětšují, ztrácejí váhu a získávají světle hnědou barvu.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zboží zařazeno v kategoriích