Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Jednodruhové koření » 100g balení (sáček se svárem) » Kakao 10-12% nealkalizované (100g)


        

Kakao 10-12% nealkalizované (100g)

Přírodního typu

novinka

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO2800034
Země původu: Itálie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 14,78 Kč (0,56 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
17,00 Kč (0,65 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Kakao 10-12% nealkalizované (50g)
KO2800035
Kakao 10-12% nealkalizované (50g)
skladem
naše cena 30,00 Kč (1,15 EUR)
Kakao 10-12% nealkalizované (200g)
KO2800036
Kakao 10-12% nealkalizované (200g)
skladem
naše cena 59,00 Kč (2,25 EUR)
Kakao 10-12% nealkalizované (500g)
KO2800037
Kakao 10-12% nealkalizované (500g)
skladem
naše cena 143,00 Kč (5,47 EUR)
Kakao 10-12% nealkalizované (1kg)
KO2800038
Kakao 10-12% nealkalizované (1kg)
skladem
naše cena 275,00 Kč (10,51 EUR)
Kakao 10-12% nealkalizované (5kg)
KO2800039
Kakao 10-12% nealkalizované (5kg)
skladem
naše cena 1 250,00 Kč (47,78 EUR)

Charakteristika:

Kakao se sníženým obsahem tuku 10-12%

Kakao přírodního typu: neprošlo alkalizací, je přirozeně kyselé, má nízké pH a má světlejší barvu.

Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku

Zpracování: pražené a nealkalizované

Vzhled a barva: sypká, oříškověhnědá barva

Vůně a chuť: sladká kakaová, chuť slabě kyselá

Složení: obsah kakaového másla 10 - 12 %

Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout jeho jedinečnou chuť, konzervuje a zároveň může působit i dezinfekčně. Na začátku výrobního procesu, při oddělování slupek kakaového bobu, je také na krátkou dobu cca 30s použita vyšší teplota tak, aby došlo k oddělení co nejšetrnějším způsobem a nezůstávaly žádné slupky, které jsou odváty speciálním zařízením. To činí z našeho kakaa opravdu čistý produkt.

Pražení: je prováděno horkým vzduchem od 100°do 120°C. Proces pražení trvá asi 30 minut . Díky pražení se rozvine nejušlechtilejší vůně kakaa.

Použití: základ čokolády, k přípravě nápojů, do moučníků a do spousty různých potravin.

Zdravotní účinky: snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, slouží jako afrodiziakum, silný antioxidant, posiluje imunitní systém, posiluje činnost mozku, zmírňuje deprese

Historie a současnost: Kakaovník pochází z Jižní Ameriky, později byl rozšířen i do Mexika. Kakao je odjakživa důležitou surovinou pro výrobu čokolády. Do Evropy přivezli čokoládu Španělé.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde