Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.

 
 
 
 

Úvod » Jednodruhové koření » 100g balení (sáček se svárem) » Kakao 20 až 22% nealkalizovane (100g)


        

Kakao 20 až 22% nealkalizovane (100g)

Přírodního typu

novinka

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO2800040
Země původu: Itálie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 33,04 Kč (1,26 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
38,00 Kč (1,45 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (50g)
KO2800041
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (50g)
skladem
naše cena 20,00 Kč (0,76 EUR)
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (200g)
KO2800042
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (200g)
skladem
naše cena 72,00 Kč (2,75 EUR)
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (500g)
KO2800043
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (500g)
skladem
naše cena 175,00 Kč (6,69 EUR)
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (1kg)
KO2800044
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (1kg)
skladem
naše cena 338,00 Kč (12,92 EUR)
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (5kg)
KO2800045
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (5kg)
skladem
naše cena 1 575,00 Kč (60,20 EUR)

Charakteristika:

Kakao tmavé 20-22% nealkalizovane

Kakao přírodního typu: neprošlo alkalizací, je přirozeně kyselé, má nízké pH a má světlejší barvu.

Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku

Zpracování: pražené a nealkalizované

Vzhled a barva: sypká, oříškověhnědá barva

Vůně a chuť: sladká kakaová, chuť slabě kyselá

Složení: obsah kakaového másla 20 - 22 %

Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout jeho jedinečnou chuť, konzervuje a zároveň může působit i dezinfekčně. Na začátku výrobního procesu, při oddělování slupek kakaového bobu, je také na krátkou dobu cca 30s použita vyšší teplota tak, aby došlo k oddělení co nejšetrnějším způsobem a nezůstávaly žádné slupky, které jsou odváty speciálním zařízením. To činí z našeho kakaa opravdu čistý produkt.

Pražení: je prováděno horkým vzduchem od 100°do 120°C. Proces pražení trvá asi 30 minut . Díky pražení se rozvine nejušlechtilejší vůně kakaa.

Použití: základ čokolády, k přípravě nápojů, do moučníků a do spousty různých potravin.

Zdravotní účinky: snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, slouží jako afrodiziakum, silný antioxidant, posiluje imunitní systém, posiluje činnost mozku, zmírňuje deprese

Historie a současnost: Kakaovník pochází z Jižní Ameriky, později byl rozšířen i do Mexika. Kakao je odjakživa důležitou surovinou pro výrobu čokolády. Do Evropy přivezli čokoládu Španělé.

 

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde