- Úvod
- Jednodruhové koření
- 5+ Kg balení (sáček se svárem)
- Kakao 20 až 22% nealkalizovane (5kg)
Kakao 20 až 22% nealkalizovane (5kg)

- Kompletní specifikace
- Kakao 20 až 22% nealkalizovane (5kg)SKLADEM1 824 Kč1 586 Kč bez DPH
Kakao tmavé 20-22% nealkalizovane
Kakao přírodního typu: neprošlo alkalizací, je přirozeně kyselé, má nízké pH a má světlejší barvu.
Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku
Zpracování: pražené a nealkalizované
Vzhled a barva: sypká, oříškověhnědá barva
Vůně a chuť: sladká kakaová, chuť slabě kyselá
Složení: obsah kakaového másla 20 - 22 %
Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout jeho jedinečnou chuť, konzervuje a zároveň může působit i dezinfekčně. Na začátku výrobního procesu, při oddělování slupek kakaového bobu, je také na krátkou dobu cca 30s použita vyšší teplota tak, aby došlo k oddělení co nejšetrnějším způsobem a nezůstávaly žádné slupky, které jsou odváty speciálním zařízením. To činí z našeho kakaa opravdu čistý produkt.
Pražení: je prováděno horkým vzduchem od 100°do 120°C. Proces pražení trvá asi 30 minut . Díky pražení se rozvine nejušlechtilejší vůně kakaa.
Použití: základ čokolády, k přípravě nápojů, do moučníků a do spousty různých potravin.
Zdravotní účinky: snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, slouží jako afrodiziakum, silný antioxidant, posiluje imunitní systém, posiluje činnost mozku, zmírňuje deprese
Historie a současnost: Kakaovník pochází z Jižní Ameriky, později byl rozšířen i do Mexika. Kakao je odjakživa důležitou surovinou pro výrobu čokolády. Do Evropy přivezli čokoládu Španělé.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde