Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.

 
 
 
 

Úvod » Jednodruhové koření » 100g balení (sáček se svárem) » Kakao 22 až 24% tmavé (100g)


        

Kakao 22 až 24% tmavé (100g)

holandkého typu

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO2800027
Země původu: Itálie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 53,00 Kč (2,03 EUR)
naše cena bez DPH: 31,30 Kč (1,20 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
36,00 Kč (1,38 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Kakao 22 až 24% tmavé (50g)
KO2800030
Kakao 22 až 24% tmavé (50g)
skladem
naše cena 19,00 Kč (0,73 EUR)
Kakao 22 až 24% tmavé (200g)
KO2800028
Kakao 22 až 24% tmavé (200g)
skladem
naše cena 70,00 Kč (2,68 EUR)
Kakao 22 až 24% tmavé (500g)
KO2800029
Kakao 22 až 24% tmavé (500g)
skladem
naše cena 170,00 Kč (6,50 EUR)
Kakao 22 až 24% tmavé (1kg)
KO2800031
Kakao 22 až 24% tmavé (1kg)
skladem
naše cena 325,00 Kč (12,42 EUR)
Kakao 22 až 24% tmavé (5kg)
KO2800032
Kakao 22 až 24% tmavé (5kg)
skladem
naše cena 1 550,00 Kč (59,24 EUR)

Charakteristika:

Kakao tmavé extra 22-24%

Kakao holandkého typu: prošlo lakalizací, kdy dochází ke snížení jeho kyselosti, ztmavení, zjemnění jeho chuti a rozpustnosti.

Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku

Zpracování: pražené a alkalizované

Vzhled a barva: sypká, tmavě hnědá barva

Vůně a chuť: sladká kakaová

Složení: obsah kakaového másla: 22 - 24 %, obsahuje vanilin

Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout jeho jedinečnou chuť, konzervuje a zároveň může působit i dezinfekčně. Na začátku výrobního procesu, při oddělování slupek kakaového bobu, je také na krátkou dobu cca 30s použita vyšší teplota tak, aby došlo k oddělení co nejšetrnějším způsobem a nezůstávaly žádné slupky, které jsou odváty speciálním zařízením. To činí z našeho kakaa opravdu čistý produkt.

Pražení: je prováděno horkým vzduchem od 100°do 120°C. Proces pražení trvá asi 30 minut . Díky pražení se rozvine nejušlechtilejší vůně kakaa.

Úprava kakaa alkalizací: Zrno podléhá "lázni" s vodou, do které je přidáván uhličitan draselný, který snižuje přirozenou kyselost kakaa.

Použití: základ čokolády, k přípravě nápojů, do moučníků a do spousty různých potravin.

Zdravotní účinky: snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, slouží jako afrodiziakum, silný antioxidant, posiluje imunitní systém, posiluje činnost mozku, zmírňuje deprese

Historie a současnost: Kakaovník pochází z Jižní Ameriky, později byl rozšířen i do Mexika. Kakao je odjakživa důležitou surovinou pro výrobu čokolády. Do Evropy přivezli čokoládu Španělé.

 

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde