- Úvod
- Sušená zelenina
- 500g balení (sáček se svárem)
- Křen sušený plátky (500g)
Křen sušený plátky (500g)

- Kompletní specifikace
- Křen sušený plátky (500g)SKLADEM231 Kč201 Kč bez DPH
Křen sušený plátky
Použitá část rostliny: sušený kořen
Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy
Vůně a chuť: štiplavá, aromatická
Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy
Historie a současnost: Křen selský pochází z jihovýchodní Evropy a západní Asie. Do Evropy ho přinesli Slované. Údajně patřil mezi jednu z hořkých bylin, kterou pojídali Židé během slavnostní hostiny jménem „pesach“.
Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny a minerály. Používá se k zevnímu léčení omrzlin, revmatizmu ve formě obkladů. Povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávicí systém, usnadňuje odkašlávání, léčí záněty dýchacích cest, žloutenky, zánětu jater a infekci močových cest a střev, podporuje imunitu, je močopudný, působí desinfekčně, pomáhá při artróze a bolestech zad.
Náš tip: Křen je vynikající příloha nebo přísada ke kuřecímu masu!
Recept:
Kuřecí stehno na křenu
Sekaný kopr, bazalka, 100g křenu, 3 lžíce worcesterové omáčky, sůl, 200g čínského zelí, olej, 4 kuřecí stehna
Křen nakrájíme na jemno, smícháme se solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Kuřecí stehna potřeme křenovou směsí, podlijeme v pekáči olejem a posypeme bazalkou. Pečeme 30 minut. Servírujeme s bramborem, čínským zelím a koprem na ozdobu.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde