S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


        

Kurkuma mletá (100g)

top produkt

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020088
Glutaman sodný (E621): ne
Země původu: Indie
Výrobce: Profikoření
Vyberte si typ balení:
běžná cena 34,00 Kč (1,30 EUR)
naše cena bez DPH: 19,13 Kč (0,73 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
22,00 Kč (0,84 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Kurkuma mletá (50g)
KO1000062
Kurkuma mletá (50g)
naše cena 16,00 Kč (0,61 EUR)
Kurkuma mletá (200g)
KO1020336
Kurkuma mletá (200g)
naše cena 41,00 Kč (1,57 EUR)
Kurkuma mletá (500g)
KO1020637
Kurkuma mletá (500g)
naše cena 95,00 Kč (3,63 EUR)
Kurkuma mletá (1 Kg)
KO1020937
Kurkuma mletá (1 Kg)
naše cena 179,00 Kč (6,84 EUR)
Kurkuma mletá (5 Kg)
KO1021186
Kurkuma mletá (5 Kg)
naše cena 730,00 Kč (27,90 EUR)
Kurkuma mletá (25Kg)
KO1021006
Kurkuma mletá (25Kg)
naše cena 3 250,00 Kč (124,22 EUR)

Charakteristika:

Kurkuma

Obsah kurkuminu se obvykle pohybuje od 1 - 2 %

Použitá část rostliny: mletý oddenek

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, žluté barvy

Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari.

Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi ji z Indie a Srí Lanky arabští obchodníci.

Zdravotní účinky: Pomáhá na trávicí soustavu, stimuluje funkci jater a žlučníku, proti nadýmání, při léčbě žlučníkových chorob, je vhodná pro lidi s citlivým žaludkem.

Náš tip: Kurkuma by neměla v kuchyni chybět nejen k obarvování pokrmů, ale k ochucení výtečného oběda!

Recept:

Bramborová omáčka s kurkumou

400g brambor, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, olej, 1 lžička kurkumy, 5 lžic zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 svazek pažitky

Brambory uvaříme a prolisujeme. Šalotku a česnek jemně posekáme a zesklovatíme na oleji. Přidáme kurkumu a vmícháme lisované brambory. S vývarem ušleháme do omáčky. Osolíme, opepříme a posypme pokrájenou pažitkou.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde