Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Majoránka Extra (100g)

Majoránka nať, majoránka drhaná, Standardizované - stále ve stejné kvalitě

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO2020141
Země původu: Německo
Výrobce: Profikoření
běžná cena 64,00 Kč (2,45 EUR)
naše cena bez DPH: 29,57 Kč (1,13 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
34,00 Kč (1,30 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Majoránka Extra (50g)
KO2000113
Majoránka Extra (50g)
skladem
naše cena 18,00 Kč (0,69 EUR)
Majoránka Extra (200g)
KO2020389
Majoránka Extra (200g)
skladem
naše cena 65,00 Kč (2,48 EUR)
Majoránka Extra (500g)
KO2020690
Majoránka Extra (500g)
skladem
naše cena 155,00 Kč (5,92 EUR)
Majoránka Extra (1 Kg)
KO2020990
Majoránka Extra (1 Kg)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,43 EUR)

Charakteristika:

Majoránka Extra

Koření je velice kvalitní, standardizované - stále ve stejné kvalitě.

Použitá část rostliny: listy a květy

Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy

Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.

Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.

Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení

Náš tip: Když nevíte co udělat k nedělnímu obědu, vyzkoušejte kombinaci majoránky a drůbežího masa!

Recept:

Majoránková krůtí stehna

2 krůtí stehna, majoránka, sůl, sádlo, slanina

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme majoránkou. Dáme do pekáče na sádlo a na ně položíme plátky slaniny. Pečeme přikryté a podléváme vývarem.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde