Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Máta sušená (100g) AKCE!!

Máta klasnatá (Mentha spicata) Použitá část rostliny: listy máty klasnaté Máta klasnatá je jeden z vytrvalých druhů rodu máta, statná bylina charakter... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
19 Kč
15 Kč
13 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020092
Výrobce:Profikoření
Země původu:Egypt
Hmotnost:100 g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Akce
Máta sušená (50g) AKCE!!
10 Kč
9 Kč bez DPH
10 Kč
9 Kč bez DPH
SKLADEM - Ihned k dodání
ks
    Máta sušená (200g) AKCE!!
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Máta sušená (500g) AKCE!!
      65 Kč
      57 Kč bez DPH
      65 Kč
      57 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      • TOP produkt
      • Akce
      Máta sušená (1 Kg) AKCE!!
      120 Kč
      104 Kč bez DPH
      120 Kč
      104 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      • Akce
      Máta sušená (5 Kg) AKCE!!
      550 Kč
      478 Kč bez DPH
      550 Kč
      478 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      • Akce
      Máta sušená (25 Kg) AKCE!!
      2 450 Kč
      2 130 Kč bez DPH
      2 450 Kč
      2 130 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      Kompletní specifikace

      Máta klasnatá (Mentha spicata)

      Použitá část rostliny: listy máty klasnaté

      Máta klasnatá je jeden z vytrvalých druhů rodu máta, statná bylina charakteristická vysokým obsahem silic. Nejvýznamnější z obsažených silic je kromě mentholu karvon, který se kromě máty vyskytuje také v kmínu. Tyto silice jí dávají typickou mentolovou chuť a vůni. Křížením máty klasnaté s mátou vodní vzniká máta peprná.

      Vzhled a barva: krájené listy, šedozelené barvy

      Vůně a chuť: silná aromatická mentolová vůně, lehce ostrá chuť

      Použití v kuchyni: K dochucení salátů, pečeného a grilované masové pokrmy, ryby a plody moře, do dresinků, omáček, bylinkového másla, k ochucení rýže nebo kuskusu, čaje, bonbóny, sladké likéry.

      Historie a současnost: Máte je oblíbená v Arabských zemích a ve Velké Británii, ve Středozemí se hodně používá k rybám a plodům moře. Pochází ze západní Evropy, konkrétně z Anglie. Dnes se pěstuje po celém světě v mírných pásech.

      Zdravotní účinky: Máta má příznivý vliv na trávicí ústrojí, proti křečím, povzbuzuje vylučování trávících šťáv, proti nadýmání, podporuje funkci jater, slinivky a žlučníku. Zabraňuje bolestem vnitřních orgánů. Mentol díky pocitu chladu znecitlivuje například svědivá místa. Odvar z máty klasnaté se používá k výplachům při bolestech zubů a dásní. 

      Náš tip: Z máty si můžete připravit výborný sirup, který pomáhá při žaludečních potížích!

      Recept:

      Mátový sirup

      180g máty, 4 litry převařené vody, 50g kyseliny citrónové, 4kg cukru krystalu

      Mátu dáme do mísy, posypeme kyselinou citronovou a přelijeme vodou. Necháme tak 24 h. Potom přecedíme a vmícháme cukr. Hotový sirup nalijeme do čistých lahví. Sirup se nevaří, chceme-li jej déle uchovat, vmícháme spolu s cukrem konzervační přípravek.


      Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

      Obchod ověřený zákazníky
       

      Kontakt
      Logo
      Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
      Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz