Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Jednodruhové koření » 1 Kg balení (sáček se svárem) » Paprika sladká ASTA 120 (1 Kg)


        

Paprika sladká ASTA 120 (1 Kg)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO4000088
Země původu: Slovensko
Výrobce: Profikoření
běžná cena 259,00 Kč (9,90 EUR)
naše cena bez DPH: 208,70 Kč (7,98 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
240,00 Kč (9,17 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Paprika sladká ASTA 120 (50g)
KO4000084
Paprika sladká ASTA 120 (50g)
skladem
naše cena 20,00 Kč (0,76 EUR)
Paprika sladká ASTA 120 (100g)
KO4000085
Paprika sladká ASTA 120 (100g)
skladem
naše cena 29,00 Kč (1,11 EUR)
Paprika sladká ASTA 120 (200g)
KO4000087
Paprika sladká ASTA 120 (200g)
skladem
naše cena 54,00 Kč (2,06 EUR)
Paprika sladká ASTA 120 (500g)
KO4000086
Paprika sladká ASTA 120 (500g)
skladem
naše cena 130,00 Kč (4,97 EUR)
Paprika sladká ASTA 120 (5 Kg)
KO4000089
Paprika sladká ASTA 120 (5 Kg)
skladem
naše cena 1 160,00 Kč (44,34 EUR)

Charakteristika:

Paprika sladká ASTA 120

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva

Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť.

Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů.

Zdravotní účinky: Obsahuje cukry, bílkoviny, barviva, tuky, silice a vitamíny A, B a C. Má vliv na omezení mrtvice a srdečních onemocnění, proti kornatění cév, podporuje chuť k jídlu, má dobrý vliv na fyzickou i duševní svěžest.

Náš tip: Co znamená číselné označení ASTA? Základním označením kvality papriky je zkratka ,,ASTA,,. Tato zkratka označuje barvivost a chuť. Pokud jde o méně kvalitní papriky, značí se 40 ASTA. Jejich barva je vybledlá a při použití v kuchyni zanechávají pouze červené tečky. Ani jejich vůně a schopnost obarvení pokrmů není příliš kvalitní. Stupnice ASTA pokračuje čísly 60, 80, 100, 120, 140, 160, atd.

Recept:

Buřtguláš

2 buřty, kmín, 4 brambory, 3 lžíce mleté červená papriky ASTA, cibule, masox, sůl, smetana

Cibuli, brambory a uzeninu nakrájíme. Do hrnce dáme na rozpálený olej zpěnit cibuli, přidáme uzeninu, brambory, zasypeme červenou paprikou, trochou kmínu a chvíli. Poté zalijeme vodou, přidáme masoxu. Než jsou brambory hotové, přidáme smetanu a jíšku, povaříme, dochutíme solí.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde