Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Přidatné látky

Přidatné látky

V této kategorii naleznete látky jako jsou antioxidanty, konzervanty, aromata a jiné suroviny potřebné pro domácí i průmyslovou výrobu potravin. Kyselina askorbová má všestranné využití, ale používá se především jako antioxidant a konzervační prostředek. Pomáhá zachovat barvu zpracovaného masa, předchází zakalení piva, vyblednutím ovocných šťáv.

Jako konzervant se užívá i kyselina citronová. Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a působí zde jako antioxidant. Přirozeně se vyskytuje v citrusových plodech. Sůl kyseliny citronové - citronan sodný je využíván jako emulgátor do zmrzlin, sýrů a mlék. Zachováva bublinky perlivých nápojů a funguje jako tavící sůl pro zlepšení roztíratelnosti tavených syrů.

Jako náhradu vanilky nabízíme uměle vyrobené aroma ethylvanilin. Bílý krystalický prášek se silnou vanilínovou chutí a vůní.Je součástí vanilínových cukrů, čokolád, zmrzlin, pudingů a různých vonných látek.



Askorban sodný

Antioxidant, účinnější vitamín C

Citronan sodný

Tavící sůl i emulgátor do zmrzlin

Ethylvanilin - aroma

Uměle vytvořené vanilkové aroma

Glutaman sodný

Látka zvýrazňující chuť a vůni "umami"

Kyselina askorbová

Vitamín C - antioxidant, konzervant

Kyselina citronová

Antioxidant, konzervant, regulátor kyselosti

Phos-rot

Fosfátový přípravek do kůtru s vybarvovacím efektem