Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.

 
 
 
 

Úvod » Kávy zrnkové 100% Arabica » 100g balení » Tanzania AA zrnková káva (100g)


        

Tanzania AA zrnková káva (100g)

100% Arabica

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO3300015
Země původu: Tanzanie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 56,52 Kč (2,16 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
65,00 Kč (2,48 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Tanzania AA zrnková káva (200g)
KO3300014
Tanzania AA zrnková káva (200g)
skladem
naše cena 124,00 Kč (4,74 EUR)
Tanzania AA zrnková káva (500g)
KO3300016
Tanzania AA zrnková káva (500g)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,43 EUR)
Tanzania AA zrnková káva (1kg)
KO3300017
Tanzania AA zrnková káva (1kg)
skladem
naše cena 570,00 Kč (21,79 EUR)

Charakteristika:

Tanzania AA zrnková káva

  • 100% Arabica
  • Kyselost: mírná
  • Chuť: karamelová s příchutí švýcarské čokolády
  • Vůně: komplexní, sladká, ovocná
  • Káva z Tanzanie patří k nejlahodnějším na trhu. Její pěstování je převším v rukou malých farmářů.
  • FarmaUtengule Estate
  • Utengule je tradiční vesnice na úpatí velkého města Mabeya, která se nachází ve výšce 1.400 m nm. sousedící na severovýchod s Grand East Row.
  • Perfektní podnebí s teplými léty a osvěžujícími zimami, dobrou sopečnou půdou a sezónními dešti způsobí, že káva má vynikající podmínky pro růst. Kromě toho jsou keře zavlažovány vodou pocházející z malých potoků tekoucích z okolních hor. Stejná voda se používá při procesu čištění kávy. Díky těmto postupům získáváme kávu nejvyšší kvality.
  • V Utengule rostou tradiční odrůdy Bourbon, které jsou známé svou jemnou chutí, plným tělem a ideální kyselostí.
  • Vzhledem k místním klimatickým podmínkám káva upřednostňuje růst ve více stinných místech. Sklizeň této kávy klesá od května do srpna, pak se kávová zrna zpracovávají za mokra.
  • Utengule používá tradiční africkou metodu získání zelené kávy. Zrna jsou namočena a vystavena přirozenému kvašení. Potom se suší na slunci po dobu 10 dnů. Po uplynutí této doby se káva asi 6 až 10 týdnů skladuje, aby získala správné vlastnosti.
  • Káva v Utengule roste ve čtyřech oblastech o celkové ploše 150 hektarů. V závislosti na počasí se za sezónu vyrábí 150-280 tun kávy. První kávové sáčky jsou připraveny k odeslání v září, poslední opustí vesnici v listopadu.

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde