S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Jednodruhové koření na kusy » Vanilka Gourmet Indonesie (1 kg)


        

Vanilka Gourmet Indonesie (1 kg)

14 - 17 cm

skladem

 

Dostupnost: Pouze na objednávku
Číslo produktu: KO7000330
Země původu: Indonésie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 19 826,09 Kč (757,75 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
22 800,00 Kč (871,42 EUR)

do košíku:
  ks  

Charakteristika:

Vanilka GOURMET INDONESIE

Velikost: 14 - 17 cm

Podíl vanilinu: cca 2 %

Použitá část rostliny: nezralé fermentované tobolky orchidejí z rodu Vanilla (vanilkovník)

Vzhled a barva: hnědá sušená tobolka

Vůně a chuť: intenzivní a příjemná vůně

Použití v kuchyni a průmyslu: K přípravě sladkých jídel, pochutin, moučníků, zmrzliny a nápojů. Využívá se i ve voňavkách a parfémech.

Příprava: Nejcennější je obsah vanilkového lusku tvořený drobnými černými zrníčky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme zrníčka tupou stranou nože. Lusky zbavené zrníček můžeme ještě použít např. do svařeného vína.

Zdravotní účinky: Povzbuzuje srdeční činnost a vzpružuje organismus.

Náš tip: Upečte na oslavu báječné moučníky s vanilkou!

Recept:

Ovesné sušenky

0,5 šálku ořechů, 2 lžičky mleté skořice, 1 vanilkový lusk, 0,5 šálku rozinek. Těsto: 1 lžíce vody, 1 šálek celozrnné mouky, 0,5 lžičky soli, 1 vejce, 1,5 šálku vloček, 0,5 lžičky jedlé sody, 0,5 šálku medu, 1 jablko, 0,5 lžičky kypřícího prášku

Smícháme vločky, mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici. Přidáme nastrouhané jablko, med, semínka vanilky, vejce, vodu, ořechy, rozinky. Těsto necháme na 30 min. v lednici. Těsto dělíme na placičky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-15 min při nižší teplotě.



Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde