Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Jednodruhové koření na kusy
  3. Vanilka lusk Tahitensis Indonesie (1 Ks)

Vanilka lusk Tahitensis Indonesie (1 Ks)

13 - 17 cm

Vanilka Tahitensis Indonesie Odrůda: Tahitensis lat. Vanilla Tahitensis . Jedná se o mladší odrůdu se svěží vůní. Země původu: Indonesie Délka lusku:... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
72 Kč
63 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO700553
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indonésie
Druh koření:Vanilka
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Vanilka lusky Tahitensis Indonesie (5 Ks)
    340 Kč
    296 Kč bez DPH
    340 Kč
    296 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Vanilka lusky Tahitensis Indonesie (1 Kg)
      20 490 Kč
      17 817 Kč bez DPH
      20 490 Kč
      17 817 Kč bez DPH
      VYPRODÁNO - dostupnost 5 až 10 pracovních dnů
      ks
      Kompletní specifikace

      Vanilka Tahitensis Indonesie

      Odrůda: Tahitensis lat. Vanilla Tahitensis . Jedná se o mladší odrůdu se svěží vůní.

      Země původu: Indonesie

      Délka lusku: 13 - 17 cm

      Šířka (masitost): cca 5 - 8 mm

      Podíl vanilinu: min. 2,1 %

      Podíl vlhkosti: min. 25 %

      Vůně a chuť: Nejdůležitější látkou vanilky je vanilin, který dává příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Vzhledem k vysoké ceně, byla vyrobena ve 20. století náhražka tzv. ethylvanilin.

      Historie a vývoj: Tento vzácný druh vanilky vznikl asi před pěti sty lety v Guatemale zkřížením pěstovaného vanilovníku plocholistého (Vanilla Planifolia) s divoce rostoucím vanilovníkem Vanilla odorata. Z Guatemaly vanilku vyvezli Španělé na Filipíny a odtud jej v roce 1848 dovezl na Tahiti francouzský admirál Alphonse Hamelin jako dar tahitskému guvernérovi. 

      Příprava: Nejcennější je obsah vanilkového lusku tvořený drobnými černými zrníčky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme zrníčka tupou stranou nože.

      Použití: k přípravě sladkých jídel, pochutin, moučníků, zmrzliny a nápojů

      Co s luskem, který jsme zbavili zrníček? Takovéto lusky můžeme ještě použít např. do svařeného vína, vyvařit v pudinku, horkém mléce nebo vložit do sklenice s cukrem. Přibližně za dva týdny budete mít vlastní vanilkový cukr. 

      Můžete si vytvořit také vlastní vanilkový extrakt, a to za použití cca 3 lusků (celých nebo zbavených zrníček) a 100 ml alkoholu. Necháte louhovat cca 6 - 30 týdnů.

      Uchovávání vanilky: po rozbalení skladujte v uzavřené nádobě, kterou občas odvětrávejte. Vanilku skladujeme při pokojové teplotě. Neukládejte do lednice, došlo by k vysrážení vanilinu a aromatických olejů na povrchu lusku v podobě malých krystalků. 

       

      Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

      Obchod ověřený zákazníky
       

      Kontakt
      Logo
      Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
      Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz