Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Jednodruhové koření na kusy
  3. Vanilka lusky Tahitensis Indonesie (5 Ks)

Vanilka lusky Tahitensis Indonesie (5 Ks)

13 - 17 cm

Vanilka Tahitensis Indonesie Odrůda: Tahitensis lat. Vanilla Tahitensis . Jedná se o mladší odrůdu se svěží vůní. Země původu: Indonesie Délka lusku:... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
340 Kč
296 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO700554
Země původu:Indonésie
Výrobce:Profikoření
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Akce
  • Novinka
Vanilka lusk Tahitensis Indonesie (1 Ks)
72 Kč
63 Kč bez DPH
72 Kč
63 Kč bez DPH
SKLADEM - Ihned k dodání
ks
    Vanilka lusky Tahitensis Indonesie (1 Kg)
    20 490 Kč
    17 817 Kč bez DPH
    20 490 Kč
    17 817 Kč bez DPH
    VYPRODÁNO - dostupnost 5 až 10 pracovních dnů
    ks
    Kompletní specifikace

    Vanilka Tahitensis Indonesie

    Odrůda: Tahitensis lat. Vanilla Tahitensis . Jedná se o mladší odrůdu se svěží vůní.

    Země původu: Indonesie

    Délka lusku: 13 - 17 cm

    Šířka (masitost): cca 5 - 8 mm

    Podíl vanilinu: min. 2,1 %

    Podíl vlhkosti: min. 25 %

    Vůně a chuť: Nejdůležitější látkou vanilky je vanilin, který dává příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Vzhledem k vysoké ceně, byla vyrobena ve 20. století náhražka tzv. ethylvanilin.

    Historie a vývoj: Tento vzácný druh vanilky vznikl asi před pěti sty lety v Guatemale zkřížením pěstovaného vanilovníku plocholistého (Vanilla Planifolia) s divoce rostoucím vanilovníkem Vanilla odorata. Z Guatemaly vanilku vyvezli Španělé na Filipíny a odtud jej v roce 1848 dovezl na Tahiti francouzský admirál Alphonse Hamelin jako dar tahitskému guvernérovi. 

    Příprava: Nejcennější je obsah vanilkového lusku tvořený drobnými černými zrníčky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme zrníčka tupou stranou nože.

    Použití: k přípravě sladkých jídel, pochutin, moučníků, zmrzliny a nápojů

    Co s luskem, který jsme zbavili zrníček? Takovéto lusky můžeme ještě použít např. do svařeného vína, vyvařit v pudinku, horkém mléce nebo vložit do sklenice s cukrem. Přibližně za dva týdny budete mít vlastní vanilkový cukr. 

    Můžete si vytvořit také vlastní vanilkový extrakt, a to za použití cca 3 lusků (celých nebo zbavených zrníček) a 100 ml alkoholu. Necháte louhovat cca 6 - 30 týdnů.

    Uchovávání vanilky: po rozbalení skladujte v uzavřené nádobě, kterou občas odvětrávejte. Vanilku skladujeme při pokojové teplotě. Neukládejte do lednice, došlo by k vysrážení vanilinu a aromatických olejů na povrchu lusku v podobě malých krystalků. 

     

    Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

    Zboží zařazeno v kategoriích
    Obchod ověřený zákazníky
     

    Kontakt
    Logo
    Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
    Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz