Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Želatina 280 bloom (1kg)

Potravinářská gelatina

Želatina vepřová 280 bloom Bloom hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější. Orientační dáv... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
380 Kč
314 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO2900009
Výrobce:Profikoření
Země původu:Holandsko
Hmotnost:1 Kg
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Želatina 280 bloom (100g)
    58 Kč
    48 Kč bez DPH
    58 Kč
    48 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Želatina 280 bloom (200g)
      98 Kč
      81 Kč bez DPH
      98 Kč
      81 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Želatina 280 bloom (500g)
        206 Kč
        170 Kč bez DPH
        206 Kč
        170 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Želatina 280 bloom (5kg)
          1 850 Kč
          1 529 Kč bez DPH
          1 850 Kč
          1 529 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Želatina 280 bloom (25kg)
            8 999 Kč
            7 437 Kč bez DPH
            8 999 Kč
            7 437 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
            Kompletní specifikace

            Želatina vepřová 280 bloom

            Bloom hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější.

            Orientační dávkování želatiny 280 bloom na 1kg gelu

            Jemný křehký gelAspikové misky30-40g
            Středně pevný gelAspikové dorty, běžné aspikové výrobky50-70g
            Pevný gelNářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky80-100g

            Příprava: Potřebné množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C,  občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit.

            Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin.

            • Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina, obsah bílkovin 80-90%
            • Želatina je přírodní látka živočišného původu, která se skládá převážně z kolagenu. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho, v želatině je malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí.
            • Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty.
            • Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé.
            • V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz