Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Želírující látky, zahušťovadla
  3. Želatina vepřová 280 bloom (25kg)

Želatina vepřová 280 bloom (25kg)

Potravinářská gelatina

Želatina vepřová 280 bloom Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako... celý popis
Dostupnost
Nedostupné
8 400 Kč
6 942 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:KO2900011
Výrobce:Profikoření
Země původu:EU
Hmotnost:25 Kg
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Želatina vepřová 280 bloom (100g)
    50 Kč
    41 Kč bez DPH
    50 Kč
    41 Kč bez DPH
    Nedostupné
      Želatina vepřová 280 bloom (200g)
      98 Kč
      81 Kč bez DPH
      98 Kč
      81 Kč bez DPH
      Nedostupné
        Želatina vepřová 280 bloom (500g)
        199 Kč
        164 Kč bez DPH
        199 Kč
        164 Kč bez DPH
        Nedostupné
          Želatina vepřová 280 bloom (1kg)
          382 Kč
          316 Kč bez DPH
          382 Kč
          316 Kč bez DPH
          Nedostupné
            Želatina vepřová 280 bloom (5kg)
            1 794 Kč
            1 483 Kč bez DPH
            1 794 Kč
            1 483 Kč bez DPH
            Nedostupné
            Kompletní specifikace

            Želatina vepřová 280 bloom

            Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho je v želatině malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí. Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin je 80-90%. Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty.

            Želatina (bílkovina) obsahuje 18 aminokyselin, včetně 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je tedy nutné je pravidelně přijímat stravou. Aminokyseliny jsou stavebními kameny různých druhů bílkovin (proteinů).

            Želatina je vyhledávaný produkt nejen pro potravináře, ale také sportovce, a to pro svůj obsah bílkovin a kolagenu, který pozitivně působí na naše klouby. Želatina neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné přísady, je bez tuků a cholesterolu.

             

            Alternativní názvy: Želatina čirá, Želatina prášková, Želatina potravinářská

            Typ: Vepřová želatina

            Dearomatizovaná: Želatina je zbavena téměr úplně vůně a pachů, je tedy vhodná na různou potravinářskou výrobu, avšak při přípravě a vytuhnutí želatiny, jde při blízkém přičichnutí z výsledné želatiny cítit charakteristické vepřové aroma.Jako alternativu k vepřové želatině je možné použít rostlinnou želatinu Agar.

            Barva výsledného gelu: Čirá, průhledná 

            Bloom: 280. Jedná se o jednoduchý ukazatel síly gelu. Hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější.

            Mesh (zrnitost, hrubost): 20 mesh. Udává zrnitost tedy hrubost. Standardně se pohybuje okolo 20-40 mesh.

            Aminokyseliny: Želatina je velice bohatá na obsah bílkovin, který se pohybuje okolo 85%. Bílkoviny jsou složeny z 18 aminokyselin důležitých pro správnou funkčnost těla.

            pH: cca 4,6 až 6

             

            Použití: V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek. Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé.

             

            Příprava želatiny: Potřebné množství želatiny vsypeme do 1 l vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C, občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit.

            Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin.

             

            Orientační dávkování pro želatinu 280 bloom na výrobu 1 kg gelu:

            Jemný křehký gel → Aspikové misky → 30-40g

            Středně pevný gel → Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky → 50-70g

            Pevný gel → Nářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky → 80-100g

             

            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz