S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Vanilka a její příprava

Vanilkový lusk

Jedná se o fermentovanou tobolku (nesprávně lusk) některých druhů orchidejí rodu vanilovník (Vanilla)

 

příprva vanilkového lusku


Vanilkovy lusk si položíme na pracovní stůl a podelným řezem ji rozřízneme na dvě poloviny.

Nyný můžeme jemně špičkou nože z vitřní části vanilky vyškrábávat samotnou vanilinu.

 

vanilkovy extrakt recept

0,5 L kvalitni vodky

8-10 vetsich vanilkovych lusku

 

Vanilku umístíme do sklenice tak abychom docilíli uplněho ponoření. Po uzavření umisítmě do tmavého místa s pokojovou tepltotu.

pravidelne protrpat dvakrat do týdne.

minimálně po dvou měsiccích je extrakt hotov. Delší dobou extrak bude zesilovat a tamvnout. Projeví se i na intenzite chuti. V ideálním případě vydržet cca půl roku.

 

učinky vanilky na telo

 

  • antimykotické vlastnosti
  • Výborně působí proti únavě
  • V současné době je vanilka využívána jako afrodiziakum.
  • Zlepšuje kvalitu spánku
  • povzbuzuje mozkovou činnost

 


darkova vanilka ve sklenene doze

fotka skumavky....prazdna bez stitku

 

popis zkumavky a jake vanilky se tam vejdou

rozmery V+S+H

kecy vhodna jako darek....obdarovat nekoho

 

 

recept

Recept na Crème brûlée