KOŘENÍ, VÝVARY, SEMÍNKA
OŘECHY, SUŠENÉ POTRAVINY
ČAJE, KÁVA
RŮZNÉ DRUHY SOLI
DALŠÍ SORTIMENT
PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE
MLÝNKY, HMOŽDÍŘE, KOŘENKY
DOPLŇUJÍCÍ ROZDĚLENÍ KOŘENÍ
- Úvod
- Vanilka a její příprava
Vanilkový lusk
Jedná se o fermentovanou tobolku (nesprávně lusk) některých druhů orchidejí rodu vanilovník (Vanilla)
příprva vanilkového lusku
Vanilkovy lusk si položíme na pracovní stůl a podelným řezem ji rozřízneme na dvě poloviny.
Nyný můžeme jemně špičkou nože z vitřní části vanilky vyškrábávat samotnou vanilinu.
vanilkovy extrakt recept
0,5 L kvalitni vodky
8-10 vetsich vanilkovych lusku
Vanilku umístíme do sklenice tak abychom docilíli uplněho ponoření. Po uzavření umisítmě do tmavého místa s pokojovou tepltotu.
pravidelne protrpat dvakrat do týdne.
minimálně po dvou měsiccích je extrakt hotov. Delší dobou extrak bude zesilovat a tamvnout. Projeví se i na intenzite chuti. V ideálním případě vydržet cca půl roku.
učinky vanilky na telo
- antimykotické vlastnosti
- Výborně působí proti únavě
- V současné době je vanilka využívána jako afrodiziakum.
- Zlepšuje kvalitu spánku
- povzbuzuje mozkovou činnost
darkova vanilka ve sklenene doze
fotka skumavky....prazdna bez stitku
popis zkumavky a jake vanilky se tam vejdou
rozmery V+S+H
kecy vhodna jako darek....obdarovat nekoho
recept