Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Adžika (500g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO3000020
Země původu: Česká republika
Výrobce: Profikoření
běžná cena 153,00 Kč (5,85 EUR)
naše cena bez DPH: 108,70 Kč (4,15 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
125,00 Kč (4,78 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Adžika (50g)
KO3000181
Adžika (50g)
skladem
naše cena 18,00 Kč (0,69 EUR)
Adžika (100g)
KO3000017
Adžika (100g)
skladem
naše cena 27,00 Kč (1,03 EUR)
Adžika (200g)
KO3000018
Adžika (200g)
skladem
naše cena 50,00 Kč (1,91 EUR)
Adžika (1 kg)
KO3000021
Adžika (1 kg)
skladem
naše cena 240,00 Kč (9,17 EUR)
Adžika (5 kg)
KO3000022
Adžika (5 kg)
skladem
naše cena 1 100,00 Kč (42,04 EUR)

Charakteristika:

Adžika

Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy

Složení: sůl (max. 24,9%), směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bobkový list, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).

Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.

Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek.

Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte!

Recept:

Kuřecí kousky s adžikou

2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená spařená rajčata a zelenou papriku. Přidáme koření adžika, smetanu a necháme krátce povařit.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde