KOŘENÍ, VÝVARY, SEMÍNKA
OŘECHY, SUŠENÉ POTRAVINY
ČAJE, KÁVA
RŮZNÉ DRUHY SOLI
DALŠÍ SORTIMENT
PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE
MLÝNKY, HMOŽDÍŘE, KOŘENKY
DOPLŇUJÍCÍ ROZDĚLENÍ KOŘENÍ
- Úvod
- Potravinářské suroviny
Potravinářské suroviny
V této kategorii potravinářské suroviny a přídatné látky naleznete produkty jako jsou antioxidanty, konzervanty, aromata a jiné suroviny potřebné pro domácí i průmyslovou výrobu potravin. Kyselina askorbová má všestranné využití, ale používá se především jako antioxidant a konzervační prostředek. Pomáhá zachovat barvu zpracovaného masa, předchází zakalení piva, vyblednutím ovocných šťáv.
Jako konzervant se užívá i kyselina citronová. Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a působí zde jako antioxidant. Přirozeně se vyskytuje v citrusových plodech. Sůl kyseliny citronové - citronan sodný je využíván jako emulgátor do zmrzlin, sýrů a mlék. Zachováva bublinky perlivých nápojů a funguje jako tavící sůl pro zlepšení roztíratelnosti tavených syrů.
Jako náhradu vanilky nabízíme uměle vyrobené aroma ethylvanilin. Bílý krystalický prášek se silnou vanilínovou chutí a vůní.Je součástí vanilínových cukrů, čokolád, zmrzlin, pudingů a různých vonných látek.