Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Badyán celý (50g)

celé hvězdy i lámané kousky - mix

Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
71 Kč
62 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1000484
Výrobce:Profikoření
Země původu:Vietnam
Hmotnost:50g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Badyán celý (100g)
    112 Kč
    97 Kč bez DPH
    112 Kč
    97 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Badyán celý (200g)
      203 Kč
      177 Kč bez DPH
      203 Kč
      177 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Badyán celý (500g)
        426 Kč
        370 Kč bez DPH
        426 Kč
        370 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Badyán celý (1kg)
          811 Kč
          705 Kč bez DPH
          811 Kč
          705 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Badyán celý (5kg)
            3 752 Kč
            3 263 Kč bez DPH
            3 752 Kč
            3 263 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            Kompletní specifikace

            Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix

            Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny

            Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g

            Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu

            Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé.

            Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.

            Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.

            Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.

            Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!

            Recept:

            Badyánová roštěná

            600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř

            Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je. Poté na oleji, na kterém jsme opekli plátky masa, opečeme cibuli, slaninu a badyán. Vrátíme roštěnky, přilijeme víno a vodu a podusíme do měkka. Když je maso hotové, šťávu zahustíme moukou.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz