KOŘENÍ, VÝVARY, SEMÍNKA
OŘECHY, SUŠENÉ POTRAVINY
ČAJE, KÁVA
RŮZNÉ DRUHY SOLI
DALŠÍ SORTIMENT
PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE
MLÝNKY, HMOŽDÍŘE, KOŘENKY
DOPLŇUJÍCÍ ROZDĚLENÍ KOŘENÍ
- Úvod
- Jednodruhové koření
- 200g balení (sáček se svárem)
- Černucha setá, kmín černý (200g)
Černucha setá, kmín černý (200g)
- Kompletní specifikace
- Související zboží30
- Černucha setá, kmín černý (200g)SKLADEM - Ihned k dodání49 Kč43 Kč bez DPH
Černucha setá (Nigella sativa) z čeledi pryskyřníkovité (Ranunculaceae) - lidově černý kmín
Použitá část rostliny: semena Černuchy seté
Vzhled a barva: mátově černá semínka
Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně
Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje.
Historie a současnost: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie a lidově se jí říká černý kmín, Patří do čeledi pryskyřníkovitých. Používali ho již egyptští faraoni a byl nalezen i v Tutanchamonově hrobce. Nejvíce se používá na Balkáně, v Turecku, Indii a Středním Východě.
Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny. Působí proti plynatosti a střevním parazitům, podporuje činnost žaludku, jater a střev. K léčení dýchacích obtíží, alergií, horeček, chřipky, astmatu a rozedmy plic. Zpomaluje některé druhy rakoviny.
Náš tip: Černý kmín je vhodný na různé úpravy masa, třeba drůbeže!
Recept:
Kuře v černém pivu
Kuřecí maso, černý kmín, hořčice, cibule, sůl, paprika sladká, černé pivo, olej. Kuře naporcujeme, zespoda potřeme hořčicí, dáme do vymaštěného pekáče s posekanou cibulí. Přidáme sůl, papriku a zalijeme polovinou láhve černého piva. Pečeme. Pak posypeme černým kmínem a podléváme šťávou.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
- TOP produkt
- TOP produkt
- Akce
- Novinka
- Novinka
- TOP produkt
- TOP produkt
- Novinka
- Novinka
- TOP produkt
- Novinka
- Novinka