Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Himalájská sůl
  3. Himalájská sůl černá Kala namak (500g)

Himalájská sůl černá Kala namak (500g)

Sanchal

Himalájská sůl černá jemná - Kala namak Přírodní produkt, který se těží v některých částech Himalájí. Mimo chloridu sodného obsahuje tato sůl také min... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
36 Kč
31 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO5577046
Výrobce:Profikoření
Země původu:Pakistán
Hmotnost:500g
Druh:Himalájská
Zpracování:Jemná
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Himalájská sůl černá Kala namak (1 Kg)
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Himalájská sůl černá Kala namak (5 Kg)
      279 Kč
      243 Kč bez DPH
      279 Kč
      243 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Himalájská sůl černá Kala namak (25 Kg)
        1 186 Kč
        1 031 Kč bez DPH
        1 186 Kč
        1 031 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
        Kompletní specifikace

        Himalájská sůl černá jemná - Kala namak

        Přírodní produkt, který se těží v některých částech Himalájí. Mimo chloridu sodného obsahuje tato sůl také minerál greigit, který dodává krystalům černou barvu s fialovým nádechem. Vzhledem k sopečnému původu má sůl vysoký obsah železa a především síry, projevující se specifickým zápachem, který může odradit. Po tepelné úpravě má ale zemité aroma.

        Velikost krystalů: 0,2 - 0,6 mm.

        Původ: Pakistán

        Rafinace: sůl je nerafinovaná - čistě přírodní

        Jodizace: tato sůl není jodizována, jód do ní tedy není uměle přidáván.

        Složení: obsahuje širokou škálu prvků a minerálů přirozeně se vyskytujících, např. síra, vápník, draslík, železo. Tyto minerály a prvky by měly být pravidelnou součástí pestré a vyvážené stravy. 

        Obsah prvků: sírany 0,84 %; železo 3,15 ppm; Hořčík 0,12 %; vápník 0,16 %; NaCl 97,2 %

        Získávání: těží se ze sopečných jezer

        Použití: především v indické kuchyni (do čatní), do salátů, luštěninových pokrmů, do nápojů. Netradiční chuť podobnou vajíčkům ocení především vegani.

        V ajurvédské medicíně se doporučuje k ochlazování organismu, při zažívacích potížích. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná pro osoby s vysokým krevním tlakem.


        Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

        Zboží zařazeno v kategoriích
        Obchod ověřený zákazníky
         

        Kontakt
        Logo
        Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
        Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz