Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Honeybush (50g)

Honeybush Je příbuznou rostlinou známějšího rooibosu. Tento „čaj“ má původ velmi specifický. Nevyrábí se z čajovníku čínského jako klasický zelený, če... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
45 Kč
39 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1000151
Země původu:Africká rep.
Výrobce:Profikoření
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Honeybush (100g)
    80 Kč
    70 Kč bez DPH
    80 Kč
    70 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Honeybush (200g)
      152 Kč
      132 Kč bez DPH
      152 Kč
      132 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      • Akce
      Honeybush (500g)
      350 Kč
      304 Kč bez DPH
      350 Kč
      304 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      • Akce
      Honeybush (1kg)
      650 Kč
      565 Kč bez DPH
      650 Kč
      565 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
      Kompletní specifikace

      Honeybush

      Je příbuznou rostlinou známějšího rooibosu. Tento „čaj“ má původ velmi specifický. Nevyrábí se z čajovníku čínského jako klasický zelený, černý nebo bílý čaj, ale z keře Cyclopia intermedia. Jde o přibližně 150centimetrovou rostlinu s dlouhými větvičkami a jehlicovitými lístky, která se vyskytuje pouze v divoké přírodě na Jižním a Východním mysu Jihoafrické republiky.

      Chuť a vůně: sladká medová chuť a vůně

      Zpracování: Honeybush se sklízí v období květu. Sklizeň je náročná, vzhledem k vysokohorskému terénu jsou keře dostupné pouze pěším sběračům. Sběrači sekají keře srpem těsně nad zemí a plní jimi velké koše, které si přináší na zádech. Ty pak odesílají kladkovým systémem po laně napnutém mezi vrcholem hory a údolím na místa dostupná pro traktor, který náklad dopraví na zpracovatelskou farmu. Tam se keře mechanickými řezacími stroji nařežou na malé kousky, které se namáčejí a fermentují. V současné době se k fermentaci využívají pece. Při 24–36 hodinové fermentaci se mění barva čaj Honeybush ze zelené na tmavě hnědou a rozvíjí se medové aroma. Nakonec se surovina pro lepší vzhled suší 1- 2 dny na slunci.

      Zdravotní účinky: pomáhá při chřipce a nachlazení, podporuje trávení, je bohatý na minerální látky a antioxidanty, působí proti virům, bakteriím a plísním. Neobsahuje téměř žádný kofein a třísloviny.

      Příprava: Zalejeme vařící vodou 100°C. 1 čajová lžička čaje na cca 2 dl vody. Doba louhování 3-5 minut.


      Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

       

       

       
      Zboží zařazeno v kategoriích
      Obchod ověřený zákazníky
       

      Kontakt
      Logo
      Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
      Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz