- Úvod
- Semena, luštěniny
- 1 Kg balení (sáček se svárem)
- Hořčice bílá mletá (1kg)
Hořčice bílá mletá (1kg)

- Kompletní specifikace
- Hořčice bílá mletá (1kg)SKLADEM164 Kč143 Kč bez DPH
Hořčičné semínko bílé mleté
Použitá část rostliny: semeno
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světložlutá až žlutá barva
Chuť: silně štiplavá až pálivá (už na skusu)
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)
Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.
Zdravotní účinky: Zvyšuje látkovou výměnu, podporuje trávení, napravuje špatnou funkci střev, stimuluje výrobu žluči, při revmatických bolestech.
Alergen: hořčičné semínko je alergen, může obsahovat stopové množství celeru a oxidu siřičitého
Náš tip: Skvěle se hodí i pro vegetariánské pokrmy!
Recept:
Zapékaná zelenina v cizrnovém těstě
300g cizrnové mouky, 300g zeleniny (brambory, rajčata, cuketa, mrkev), sůl, plej, kypřící prášek, 500ml vody, syrovátka, 200ml jogurtu, hořčičné semínko, cumin, kurkuma, sladká paprika, koriandr
Zeleninu nakrájíme na kostky. Koření na malý okamžik vhodíme do rozehřátého oleje a smícháme ho s cizrnovou moukou, solí a vodou, tím se vytvoří řídké těsto, kterým zalijeme zeleninu. Tuto směs nalijeme na plech nebo do remosky. Pečeme na 220 °C, 30-35 minut.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde