Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.

 
 
 
 


        

Kakao 10 az 12% (500g)

holandkého typu

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO2800024
Země původu: Itálie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 154,00 Kč (5,89 EUR)
naše cena bez DPH: 117,39 Kč (4,49 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
135,00 Kč (5,16 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Kakao 10 az 12% (50g)
KO2800022
Kakao 10 az 12% (50g)
skladem
naše cena 17,00 Kč (0,65 EUR)
Kakao 10 az 12% (100g)
KO2800021
Kakao 10 az 12% (100g)
skladem
naše cena 30,00 Kč (1,15 EUR)
Kakao 10 az 12% (200g)
KO2800023
Kakao 10 az 12% (200g)
skladem
naše cena 56,00 Kč (2,14 EUR)
Kakao 10 az 12% (1 Kg)
KO2800025
Kakao 10 az 12% (1 Kg)
skladem
naše cena 255,00 Kč (9,75 EUR)
Kakao 10 az 12% (5 Kg)
KO2800026
Kakao 10 az 12% (5 Kg)
skladem
naše cena 1 200,00 Kč (45,86 EUR)
Kakao 10 az 12% (25Kg)
KO2800033
Kakao 10 az 12% (25Kg)
skladem
naše cena 5 450,00 Kč (208,30 EUR)

Charakteristika:

Kakao se sníženým obsahem tuku 10-12%

Kakao holandkého typu: prošlo lakalizací, kdy dochází ke snížení jeho kyselosti, ztmavení, zjemnění jeho chuti a rozpustnosti.

Použitá část rostliny: mletá semena kakaovníku

Zpracování: pražené a alkalizované

Vzhled a barva: sypká, oříškověhnědá barva

Vůně a chuť: sladká kakaová

Složení: obsah kakaového másla 10 - 12 %

Výroba: Pražení bobů pomáhá rozvinout jeho jedinečnou chuť, konzervuje a zároveň může působit i dezinfekčně. Na začátku výrobního procesu, při oddělování slupek kakaového bobu, je také na krátkou dobu cca 30s použita vyšší teplota tak, aby došlo k oddělení co nejšetrnějším způsobem a nezůstávaly žádné slupky, které jsou odváty speciálním zařízením. To činí z našeho kakaa opravdu čistý produkt.

Pražení: je prováděno horkým vzduchem od 100°do 120°C. Proces pražení trvá asi 30 minut . Díky pražení se rozvine nejušlechtilejší vůně kakaa.

Úprava kakaa alkalizací: Zrno podléhá "lázni" s vodou, do které je přidáván uhličitan draselný, který snižuje přirozenou kyselost kakaa.

Použití: základ čokolády, k přípravě nápojů, do moučníků a do spousty různých potravin.

Zdravotní účinky: snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, slouží jako afrodiziakum, silný antioxidant, posiluje imunitní systém, posiluje činnost mozku, zmírňuje deprese

Historie a současnost: Kakaovník pochází z Jižní Ameriky, později byl rozšířen i do Mexika. Kakao je odjakživa důležitou surovinou pro výrobu čokolády. Do Evropy přivezli čokoládu Španělé.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde