- Úvod
- Čokolády, cukry a sladidla
- Cukry
- Kokosový cukr (100g)
Kokosový cukr (100g)

- Kompletní specifikace
- Kokosový cukr (100g)SKLADEM31 Kč27 Kč bez DPH
Kokosový cukr
100% přírodní nerafinované sladidlo s nízkým glykemickým indexem (35) a nízkým obsahem fruktózy. Jeho vstřebání do oběhu je tedy výrazně nižší než u běžných (rafinovaných) cukrů. Kokosový cukr je vyráběn z květového nektaru palmy.
Kokosový cukr je jedním z nejvyhledávanějších přírodních sladidel. Kromě rozsáhlého procesu rafinace, kterým musí běžný cukr projít, kokosový cukr je čistý a přímo z přírody. Má vysoký obsah antioxidantů, železa, vápníku a draslíku. Můžete jej použít k přípravě různých dezertů a nápojů.
Alternativní názvy: kokosový palmový cukr , kokosový mízový cukr, kokosový květový cukr
Získává se: z květového nektaru kokosové palmy. Květy se otrhají a nařezávají jemnými řezy, ze kterých vytéká míza neboli nektar. Míza se umístí do velkého woku, zahřeje se a odstraní se pěna, která se tvoří v horní části. Míza nakonec začne měnit barvu z průsvitné na tmavě hnědou.
Chuť: kokosový cukr není tak sladký a je jemnější, chuťově přípomíná karamel.
Sladkost: přbližně stejná jako u třtinového cukru
Vůně: po květech a také přípomíná karamel, někdy se označuje jako ovocný karamel.
Glykemický index: nízký (35)
Použití: kokosový cukr konzumujte 1 – 3 krát do týdne, po maximálně 1 lžičce, přidáním do různých jídel: kaše, jogurt, tvaroh, koktejl, puding nebo ovocný salát.
Pozitivní účinky:
- Odkyselovat organismus
- Odstraňují bolesti hlavy
- Normalizují cukr v krvi
- Postupné uvolňování energie
- Podporují trávení a stolici
- Příznivě působí na dýchací cesty
- Podporují krvetvorbu
Nutriční hodnoty (ve 100g):
- energetická hodnota 400 kcal
- bílkoviny 0,6g
- sacharidy 98,8g
- tuky 0g
- vláknina 0g
- sůl max. 0mg