Kopr (1 Kg)

- Kompletní specifikace
- Kopr (1 Kg)SKLADEM372 Kč323 Kč bez DPH
Kopr
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: sušené krájené listy tmavě zelené barvy
Použití v kuchyni: Do nakládané zeleniny, do okurek, zelí a cibule, do mléčných omáček, polévek, tvarohu nebo do kyselých zálivek salátů. Na syrovou zeleninu, maso a ryby.
Historie a současnost: Kopr je jednoletá rostlina, dokáže sama vysemenit. Pochází ze Středozemí a ze západní Asie. Zmínky o kopru jsou už ze starověku, kdy ho Řekové a Římani přinesli do Alp. Římský gladiátoři si koprem potírali nohy a ruce pro posilnění svalů.
Zdravotní účinky: Proti nadýmání, škytavce, čaj z kopru působí tišivě při zažívacích obtížích a ledvinových onemocněních. Podporuje tvorbu mléka u kojících matek, podporuje tvorbu žaludečních šťáv a tiší kašel.
Alergen: může obsahovat stopové množství hořčice, sóji, celeru, mléka, vajec a lepku.
Náš tip: Kopr je výborný proti nespavosti!
Recept:
Koprová polévka
Sůl, 1 lžíce hladké mouky, 200g brambor, kopr, 2 vejce, citrónová šťáva, 50cl smetany
Uvaříme nakrájené brambory. Smícháme smetanu s moukou a vejci. Když jsou brambory měkké, přilijeme k nim smetanu a promícháme. Pak polévku dochutíme koprem, citronovou šťávou a krátce povaříme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde