Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Potravinářské suroviny
  3. 5 Kg balení (sáček se svárem)
  4. Kyselina citronová, potravinářská (5kg)

Kyselina citronová, potravinářská (5kg)

Kyselina citrónová E330 Kyselina citronová je důležitá látka využívaná v potravinářství, především pro svoji schopnost regulovat kyselost a zásaditost... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
455 Kč
363 Kč
300 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1081301
Výrobce:Profikoření
Země původu:Čína
Hmotnost:5 Kg
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Kyselina citronová, potravinářská (50g)
    9 Kč
    7 Kč bez DPH
    9 Kč
    7 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Kyselina citronová, potravinářská (100g)
      12 Kč
      10 Kč bez DPH
      12 Kč
      10 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Kyselina citronová, potravinářská (200g)
        20 Kč
        17 Kč bez DPH
        20 Kč
        17 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Kyselina citronová, potravinářská (500g)
          45 Kč
          37 Kč bez DPH
          45 Kč
          37 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Kyselina citronová, potravinářská (1kg)
            85 Kč
            70 Kč bez DPH
            85 Kč
            70 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
              Kyselina citronová, potravinářská (25kg)
              1 514 Kč
              1 251 Kč bez DPH
              1 514 Kč
              1 251 Kč bez DPH
              SKLADEM - Ihned k dodání
              ks
              Kompletní specifikace

              Kyselina citrónová E330

              Kyselina citronová je důležitá látka využívaná v potravinářství, především pro svoji schopnost regulovat kyselost a zásaditost potravin. Je důležitá také při konzervaci potravin, protože zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní.

              Tato kyselina se používá nejen v potravinářství, ale je všestranným pomocníkem v domácnosti.

              Vzhled a barva: Bílý krystalický prášek

              Specifikace: slabá kyselina o koncentraci 99,5% až 101%.

              Výskyt a získávání: Vyskytuje se přirozeně v citrusových plodech, jako jsou citrony, limetky, pomeranče nebo grepy.

              Vyrobit ji lze několika způsoby. Přírodním způsobem lze kyselinu získat ze šťávy citrusů fermentací surového cukru. Běžně je však využívána průmyslová výroba, která používá plísňovou kulturu Aspergillus niger a sacharózu. Po přidání hydroxidu vápenatého vznikne sůl, z níž se díky kyselině sírové získá konečná kyselina citronová.

              Použití v potravinářství:

              • v potravinách má schopnost regulovat kyselost a zásaditost
              • zabraňuje růstu bakterií, plísní a kvasinek, proto se používá jako konzervant
              • v tucích zabraňuje žluknutí a vzniku nežádoucí barvy
              • používá se do nealkoholických nápojů, džusů, vín, instantních nápojů
              • používá se jako konzervant do marmelád, džemů, sirupů
              • zpomaluje hnědnutí ovocných plodů
              • na dochucení ovocných salátů, kompotů

              Použití v domácnosti:

              • odstraňuje vodní kámen v rychlovarných konvicích, kávovarech
              • odstraňuje skvrny a nečistoty, eliminuje pachy
              • odstraní skvrni od rzi, inkoustu
              • vyčistí vodovodní bakterie
              • vyčistí připáleninyv nerezovém hrnci
              • vyčistí nečistoty, kapky od deště a čmouhy z vašich oken
              • při praní provoní Vaše prádlo

              Recept:

              Malinový sirup

              5kg malin, 2 litry vody, 50g kyseliny citrónové, cukr

              Maliny dáme do hrnce, rozmačkáme a přidáme vodu a kyselinu. Promícháme, povaříme a postavíme na dva až tři dny do studena. Ovocnou kaši nalijeme do látkového sáčku, necháme prokapat. Dáme na oheň, přidáme cukr, zahříváme a sbíráme pěnu. Nevaříme. Až se cukr rozpustí, plníme do lahví.

               

              Odvápňování varných konvic:
              1 – 2 polévkové lžíce kyseliny citrónové rozpustíme v 1 l vody a konvici naplníme do výše vápenné usazeniny. Krátce povaříme a nechat 30 min působit. Poté pořádně vypláchneme vodou. 

              Odvápnění pračky:
              6 – 8 polévkových lžící kyseliny citrónové dáme do bubnu a spustíme program na 95°C (samozřejmě bez prádla).

              Odstranění připálenin z nerezového nádobí:
              2 polévkové lžíce kyseliny citrónové rozpustíme v hrnku vody a v pánvi, popř. hrnci několik minut vaříme. Řádně umyjeme vodou. 

              Odvápnění sprchových hlavic a vodovodních kohoutků:
              3 – 5 polévkových lžíc kyseliny citrónové rozpustíme v 1 l teplé vody, díly položíme do tohoto roztoku a necháme delší dobu působit, popř. díly tímto ošetřit. Řádně opláchneme. 

              Odstranění vápena, cementu a sádry z povrchu:
              3 – 6 lžící kyseliny citrónové rozpustíme v 1 l vody a povrch tímto otřeme. Řádně omýt vodou. 


              Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

              Zboží zařazeno v kategoriích
              Obchod ověřený zákazníky
               

              Kontakt
              Logo
              Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
              Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz