Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


        

Majoránka (500g)

Majoránka nať, majoránka drhaná

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020640
Země původu: Egypt
Výrobce: Profikoření
běžná cena 105,00 Kč (4,01 EUR)
naše cena bez DPH: 86,09 Kč (3,29 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
99,00 Kč (3,78 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Majoránka (50g)
KO1000065
Majoránka (50g)
skladem
naše cena 13,00 Kč (0,50 EUR)
Majoránka (100g)
KO1020091
Majoránka (100g)
skladem
naše cena 22,00 Kč (0,84 EUR)
Majoránka (200g)
KO1020339
Majoránka (200g)
skladem
naše cena 41,00 Kč (1,57 EUR)
Majoránka (1 Kg)
KO1020940
Majoránka (1 Kg)
skladem
naše cena 183,00 Kč (6,99 EUR)
Majoránka (5 Kg)
KO1021189
Majoránka (5 Kg)
skladem
naše cena 825,00 Kč (31,53 EUR)

Charakteristika:

Majoránka

Použitá část rostliny: listy a květy

Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy

Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.

Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.

Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení

Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!

Recept:

Pikantní hrachová polévka

300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb

Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme. Mrkev a cibulku podusíme na, zalijeme hrachovou polévkou. Vmícháme smetanu, sůl, kari, citronovou šťávou a prohřejeme.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde