- Úvod
- Sušená zelenina
- 500g balení (sáček se svárem)
- Mrkev kostka sušená (500g)
Mrkev kostka sušená (500g)

- Kompletní specifikace
- Mrkev kostka sušená (500g)SKLADEM84 Kč73 Kč bez DPH
Mrkev kostka sušená
Použitá část rostliny: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 1 x 1 cm
Vzhled a barva: sušené kostkysvětle pomerančové barvy
Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům
Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá rostlina s vysokou větvenou lodyhou. Kořen mrkve patří mezi chutnou zeleninu. Mrkev pochází z jižní Asie, z oblasti Afghánistánu, Íránu a Pákistánu. Postupem času byla mrkev vyšlechtěna do mnoha odrůd.
Zdravotní účinky: Obsahuje vitamín A, vlákninu, bílkoviny, vodu a antioxidanty. Mrkev má močopudné a projímavé účinky. Je vhodná při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů, chorobě srdeční a při šerosleposti. Podporuje vylučování cholesterolu z těla.
Náš tip: Mrkev je výbornou přísadou například do játrové omáčky, obohaťte svou kuchyni o netradiční chuť!
Recept:
Dušená mrkev s kuřecím masem
500 g mrkve, 750 g kuřecích prsou, máslo, mletý černý pepř, sůl, vývar
Mrkev nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Mrkev uvaříme, přidáme opečené kuřecí nudličky, osolíme a opepříme. Můžeme přidat kostku slepičího a zeleninového vývaru. Podle chuti můžeme sos zahustit a pro zjemnění dáme kousek másla. Dušenou mrkev s kuřecím masem podáváme s vařenými brambory.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde