Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř černý drcený (500g)

Pepř černý drcený  Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých kvě... celý popis
Dostupnost
Skladem
145 Kč
126 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1021275
Výrobce:Profikoření
Země původu:Vietnam
Hmotnost:500g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř černý drcený (50g)
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    • Novinka
    Pepř černý drcený (100g)
    37 Kč
    32 Kč bez DPH
    37 Kč
    32 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Pepř černý drcený (200g)
      71 Kč
      62 Kč bez DPH
      71 Kč
      62 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Pepř černý drcený (1kg)
        279 Kč
        243 Kč bez DPH
        279 Kč
        243 Kč bez DPH
        Skladem
        ks
        Kompletní specifikace

        Pepř černý drcený 

        Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

        Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

        Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

        Vzhled a barva: tvrdé rozdrcené kuličky, hnědočerná barva

        Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

        Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, do čínské a thajské kuchyně.

        Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

        Pozitivní účinky:

        • má silné antibakteriální účinky
        • je bohatým zdrojem antioxidantů
        • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
        • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
        • podporuje trávení
        • stimuluje srdeční činnost
        • působí močopudně
        • kladně ovlivňuje metabolismus
        • k povzbuzení chuti
        • přispívá k rozpadu tukových buněk

        Recept:

        Roštěnky na grilu

        7 kuliček černého pepře, 3 lžíce olivového oleje, 5 kusů kardamonu, celá skořice, lžička zázvoru, 7 kuliček červeného pepře, 4 plátky hovězí roštěné

        Plátky masa zbavíme blan. Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Zázvor nastrouháme a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme a necháme v chladu několik hodin. Odleželé maso osolíme a grilujeme.


        Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

        Zboží zařazeno v kategoriích
        Obchod ověřený zákazníky
         

        Kontakt
        Logo
        Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
        Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz