Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř zelený drcený (50g)

Pepř zelený drcený Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých kvě... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
65 Kč
57 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1021007
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indie
Hmotnost:50g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Novinka
Pepř zelený drcený (100g)
103 Kč
90 Kč bez DPH
103 Kč
90 Kč bez DPH
SKLADEM
ks
    Pepř zelený drcený (200g)
    187 Kč
    163 Kč bez DPH
    187 Kč
    163 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Pepř zelený drcený (500g)
      393 Kč
      342 Kč bez DPH
      393 Kč
      342 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Pepř zelený drcený (1kg)
        748 Kč
        650 Kč bez DPH
        748 Kč
        650 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
        Kompletní specifikace

        Pepř zelený drcený

        Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

        Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

        Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

        Vzhled a barva: tvrdé drcené kuličky, olivově zelené barvy

        Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

        Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli

        Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. Jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

        Pozitivní účinky:

        • má silné antibakteriální účinky
        • je bohatým zdrojem antioxidantů
        • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
        • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
        • podporuje trávení
        • stimuluje srdeční činnost
        • působí močopudně
        • kladně ovlivňuje metabolismus
        • k povzbuzení chuti
        • přispívá k rozpadu tukových buněk

         

        Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

        Zboží zařazeno v kategoriích
        Obchod ověřený zákazníky
         

        Kontakt
        Logo
        Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
        Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz