- Úvod
- Jednodruhové koření
- 500g balení (sáček se svárem)
- Rozmarýn celý (500g)
Rozmarýn celý (500g)

- Kompletní specifikace
- Rozmarýn celý (500g)SKLADEM92 Kč80 Kč bez DPH
Rozmarýn
Použitá část rostliny: listy rozmarýnu
Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu
Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření.
Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě.
Zdravotní účinky: Zvyšuje krevní tlak, působí stimulačně, působí příznivě na psychiku, odstraňuje stres a další nervové potíže, při nespavosti. Proti nadýmání, pomáhá k lepšímu trávení a vylučování žluči a moči. Užívá se ve formě čaje nebo éterických olejíčků.
Náš tip: Rozmarýn je ne jen léčivou rostlinou, ale skvělou ingrediencí k pečenému kuřeti!
Recept:
Pečené kuře na rozmarýnu
Kuře, rozmarýn, mletý pepř, sůl, kuřecí vývar, 2 stroužky česneku, 50g másla, 2 citrony, 3 lžíce medu
Ze dvou citronů vymačkáme šťávu. V kastrůlku ohřejeme šťávu, máslo, rozmarýn, lisovaný česnek a med. Dochutíme solí a pepřem. Kuře vložíme do pekáče, který vyložíme rozmarýnem, potřeme částí citronové směsi a podlijeme vývarem. Rozmarýn ze směsi vložíme do kuřete. Kuře upečeme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde