S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


        

Šalvěj (1 Kg)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020998
Glutaman sodný (E621): ne
Země původu: Polsko
Výrobce: Profikoření
běžná cena 220,00 Kč (8,41 EUR)
naše cena bez DPH: 156,52 Kč (5,98 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
180,00 Kč (6,88 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Šalvěj (50g)
KO1000121
Šalvěj (50g)
naše cena 14,00 Kč (0,54 EUR)
Šalvěj (100g)
KO1020149
Šalvěj (100g)
naše cena 23,00 Kč (0,88 EUR)
Šalvěj (200g)
KO1020397
Šalvěj (200g)
naše cena 44,00 Kč (1,68 EUR)
Šalvěj (500g)
KO1020698
Šalvěj (500g)
naše cena 105,00 Kč (4,01 EUR)
Šalvěj (5 Kg)
KO1021247
Šalvěj (5 Kg)
naše cena 830,00 Kč (31,72 EUR)

Charakteristika:

Šalvěj

Použitá část rostliny: listy

Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy

Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.

Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století.

Zdravotní účinky: Při dýchacích potížích, nachlazení, bolestech zubů nebo krku, má dezinfekční účinky, působí uklidňujícím účinkem na tělo, proti zánětům a na zklidnění zažívacích poruch.

Náš tip: Šalvěj by neměla chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba k přípravě houbových pokrmů!

Recept:

Staročeské houbové šišky

500g čerstvých hub, 80g másla, 140g hladké mouky, 2 vejce, 150ml smetany, šalvěj, pepř, šafrán, sůl

Houby nakrájíme je nadrobno. Vypracujeme těsto z mouky, vajec, soli, šalvěje, pepře, šafránu a posekaných hub. Vytvarujeme z něj šišky a ty opečeme ze na másle. Uděláme jíšku, rozředíme ji smetanou, ochutíme jí šafránem a omáčku povaříme. Hotové šišky poléváme omáčkou.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde