Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Želírující látky, zahušťovadla » Želatina vepřová 260 bloom (100g)


        

Želatina vepřová 260 bloom (100g)

Potravinářská želatina

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO2900001
Země původu: Belgie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 35,54 Kč (1,36 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
43,00 Kč (1,64 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Želatina vepřová 260 bloom (200g)
KO2900002
Želatina vepřová 260 bloom (200g)
skladem
naše cena 84,00 Kč (3,21 EUR)
Želatina vepřová 260 bloom (500g)
KO2900003
Želatina vepřová 260 bloom (500g)
skladem
naše cena 205,00 Kč (7,84 EUR)
Želatina vepřová 260 bloom (1kg)
KO2900004
Želatina vepřová 260 bloom (1kg)
skladem
naše cena 399,00 Kč (15,25 EUR)
Želatina vepřová 260 bloom (5kg)
KO2900005
Želatina vepřová 260 bloom (5kg)
skladem
naše cena 1 800,00 Kč (68,80 EUR)

Charakteristika:

Želatina vepřová 260 bloom

Bloom hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější.

Orientační dávkování želatiny 260 bloom na 1kg gelu

Jemný křehký gel Aspikové misky 30-40g
Středně pevný gel Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky 50-70g
Pevný gel Nářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky 80-100g

Příprava: Potřebné množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C,  občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit.

Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin.

  • Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina, obsah bílkovin 80-90%
  • Želatina je přírodní látka živočišného původu, která se skládá převážně z kolagenu. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho, v želatině je malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí.
  • Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty.
  • Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé.
  • V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek. 


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde