Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Ajwain - koptský kmín (100g)

Ajowan, adžvan

Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi) Půvo... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
79 Kč
69 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO2500149
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indie
Hmotnost:100 g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Ajwain - koptský kmín (50g)
    41 Kč
    36 Kč bez DPH
    41 Kč
    36 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Ajwain - koptský kmín (200g)
      154 Kč
      134 Kč bez DPH
      154 Kč
      134 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Ajwain - koptský kmín (500g)
        375 Kč
        326 Kč bez DPH
        375 Kč
        326 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Ajwain - koptský kmín (1kg)
          730 Kč
          635 Kč bez DPH
          730 Kč
          635 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
          Kompletní specifikace

          Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi)

          Původ: východní Středomoří, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku.

          Vzhled a barva: plody jsou oválné, světle hnědé a připomínají římský kmín či anýz.

          Vůně a chuť: Má hořkou, ostrou chuť s chutí připomínající anýz a oregano. Vůní je shodný s tymiánem, protože obě rostliny obsahují thymol, nicméně je aromatičtější a chutí pronikavější. I malé množství plodů může v jídle získat chuťovou převahu.

          Použití v kuchyni:

          • do sýru, falafel, domácí hummus
          • často se praží či smaží na přepuštěném másle Ghí, což koření umožňuje rozvinout komplexnější aroma
          • v indické kuchyni je častou ingrediencí Baghaaru směsi koření smaženého na oleji či másle, jež se používá k dochucování pokrmů z čočky.
          • v Afghánistánu se plody adžvanu sypají sušenky a chléb

          Zdravotní účinky:

          • používá pro prevenci infekcí a křečí
          • zlepšuje trávení
          • zmírňuje astma
          • působí jako afrodiziakum
          • má antibakteriální a fungicidní účinky
          • plody i esenciální olej se používají pro podporu pocení, jako diuretikum, na podporu vykašlávání i jako tonikum

           

           

          Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

          Zboží zařazeno v kategoriích
          Obchod ověřený zákazníky
           

          Kontakt
          Logo
          Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
          Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz