Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Ajwain - koptský kmín (200g)

Ajowan, adžvan

Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi) Půvo... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
154 Kč
134 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO2500151
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indie
Hmotnost:200 g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Ajwain - koptský kmín (50g)
    41 Kč
    36 Kč bez DPH
    41 Kč
    36 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
    • Novinka
    Ajwain - koptský kmín (100g)
    79 Kč
    69 Kč bez DPH
    79 Kč
    69 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Ajwain - koptský kmín (500g)
      375 Kč
      326 Kč bez DPH
      375 Kč
      326 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Ajwain - koptský kmín (1kg)
        730 Kč
        635 Kč bez DPH
        730 Kč
        635 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
        Kompletní specifikace

        Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi)

        Původ: východní Středomoří, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku.

        Vzhled a barva: plody jsou oválné, světle hnědé a připomínají římský kmín či anýz.

        Vůně a chuť: Má hořkou, ostrou chuť s chutí připomínající anýz a oregano. Vůní je shodný s tymiánem, protože obě rostliny obsahují thymol, nicméně je aromatičtější a chutí pronikavější. I malé množství plodů může v jídle získat chuťovou převahu.

        Použití v kuchyni:

        • do sýru, falafel, domácí hummus
        • často se praží či smaží na přepuštěném másle Ghí, což koření umožňuje rozvinout komplexnější aroma
        • v indické kuchyni je častou ingrediencí Baghaaru směsi koření smaženého na oleji či másle, jež se používá k dochucování pokrmů z čočky.
        • v Afghánistánu se plody adžvanu sypají sušenky a chléb

        Zdravotní účinky:

        • používá pro prevenci infekcí a křečí
        • zlepšuje trávení
        • zmírňuje astma
        • působí jako afrodiziakum
        • má antibakteriální a fungicidní účinky
        • plody i esenciální olej se používají pro podporu pocení, jako diuretikum, na podporu vykašlávání i jako tonikum

         

         

        Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

        Zboží zařazeno v kategoriích
        Obchod ověřený zákazníky
         

        Kontakt
        Logo
        Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
        Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz