Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Anýz celý (200g)

Bedrník anýz

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1000011
Země původu: Sýrie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 75,00 Kč (2,87 EUR)
naše cena bez DPH: 56,52 Kč (2,16 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
65,00 Kč (2,48 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Anýz celý (50g)
KO1000000
Anýz celý (50g)
skladem
naše cena 18,00 Kč (0,69 EUR)
Anýz celý (100g)
KO1000002
Anýz celý (100g)
skladem
naše cena 34,00 Kč (1,30 EUR)
Anýz celý (500g)
KO1000551
Anýz celý (500g)
skladem
naše cena 157,00 Kč (6,00 EUR)
Anýz celý (1 Kg)
KO1000851
Anýz celý (1 Kg)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,43 EUR)
Anýz celý (5 Kg)
KO1001100
Anýz celý (5 Kg)
skladem
naše cena 1 380,00 Kč (52,74 EUR)

Charakteristika:

Anýz celý

Použitá část rostliny: sušené plody

Vzhled a barva: rýhované nažky vejčitého tvaru, barva žlutozelená až šedozelená

Chuť a vůně: aromatická vůně, nasládlá, palčivě kořenná chuť

Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí

Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.

Zdravotní účinky: V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.

Zajímavost: Díky své aromatické vůni a kořenité nasládlé chuti, by neměl ve Vaší kuchyni chybět!

Recept:

Anýzové sušenky

200g hladké mouky, 120g rostlinného tuk, 120g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce tlučeného anýuz, nasekané arašídy

Z mouky, tuku, vejce, cukru a tlučeného anýzu zpracujeme těsto, které necháme hodinu na chladném místě odpočinout. Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary. Povrch potřeme vejcem, posypeme nasekanými arašídy, poklademe na vymazaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde