Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Anýz mletý (200g)

Bedrník anýz

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1000251
Země původu: Egypt
Výrobce: Profikoření
běžná cena 75,00 Kč (2,87 EUR)
naše cena bez DPH: 53,04 Kč (2,03 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
61,00 Kč (2,33 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Anýz mletý (50g)
KO1000001
Anýz mletý (50g)
skladem
naše cena 17,00 Kč (0,65 EUR)
Anýz mletý (100g)
KO1000003
Anýz mletý (100g)
skladem
naše cena 31,00 Kč (1,18 EUR)
Anýz mletý (500g)
KO1000552
Anýz mletý (500g)
skladem
naše cena 147,00 Kč (5,62 EUR)
Anýz mletý (1 Kg)
KO1000852
Anýz mletý (1 Kg)
skladem
naše cena 288,00 Kč (11,01 EUR)
Anýz mletý (5 Kg)
KO1001101
Anýz mletý (5 Kg)
skladem
naše cena 1 335,00 Kč (51,02 EUR)

Charakteristika:

Anýz mletý

Použitá část rostliny:mletá semínka

Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy

Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí

Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.

Zdravotní účinky:V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.

Recept:

Štramberské uši

250g cukru, ½ lžičky mletého badyánu, mleté nové koření, 500g hladké mouky, 2 lžíce, medu, ½ lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání, ½ balíčku mleté skořice, ½ lžičky mletého anýzu, 3 vejce, ½ lžičky jedlé sody, mletý bílý pepř

Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké uši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde