Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Anýz mletý (500g)

Bedrník anýz

Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládán... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
135 Kč
117 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1000552
Výrobce:Profikoření
Země původu:Turecko
Hmotnost:500g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Anýz mletý (50g)
    26 Kč
    23 Kč bez DPH
    26 Kč
    23 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Anýz mletý (100g)
      34 Kč
      30 Kč bez DPH
      34 Kč
      30 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Anýz mletý (200g)
        67 Kč
        58 Kč bez DPH
        67 Kč
        58 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Anýz mletý (1 Kg)
          260 Kč
          226 Kč bez DPH
          260 Kč
          226 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Anýz mletý (5 Kg)
            1 223 Kč
            1 063 Kč bez DPH
            1 223 Kč
            1 063 Kč bez DPH
            Skladem
            ks
            Kompletní specifikace

            Anýz mletý

            Použitá část rostliny:mletá semínka

            Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy

            Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí

            Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření.

            Zdravotní účinky:V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování.

            Recept:

            Štramberské uši

            250g cukru, ½ lžičky mletého badyánu, mleté nové koření, 500g hladké mouky, 2 lžíce, medu, ½ lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání, ½ balíčku mleté skořice, ½ lžičky mletého anýzu, 3 vejce, ½ lžičky jedlé sody, mletý bílý pepř

            Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké uši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz