Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Bazalka sušená (200g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020292
Země původu: Egypt
Výrobce: Profikoření
běžná cena 37,00 Kč (1,41 EUR)
naše cena bez DPH: 29,57 Kč (1,13 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
34,00 Kč (1,30 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Bazalka sušená (50g)
KO1000022
Bazalka sušená (50g)
skladem
naše cena 11,00 Kč (0,42 EUR)
Bazalka sušená (100g)
KO1020044
Bazalka sušená (100g)
skladem
naše cena 20,00 Kč (0,76 EUR)
Bazalka sušená (500g)
KO1020593
Bazalka sušená (500g)
skladem
naše cena 66,00 Kč (2,52 EUR)
Bazalka sušená (1 Kg)
KO1020893
Bazalka sušená (1 Kg)
skladem
naše cena 125,00 Kč (4,78 EUR)
Bazalka sušená (5 Kg)
KO1021142
Bazalka sušená (5 Kg)
skladem
naše cena 535,00 Kč (20,45 EUR)
Bazalka sušená (25Kg)
KO1021143
Bazalka sušená (25Kg)
skladem
naše cena 2 386,00 Kč (91,19 EUR)

Charakteristika:

Bazalka sušená

Použitá část rostliny: listy rostliny

Vzhled a barva: světle zelené drcené listy

Vůně: charakteristická, výrazná

Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství

Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20-40 cm a pochází z Indie a Egypta, pěstuje se již od starověku. Do Evropy se dostala v 16. Století a pěstuje se u nás na zahrádkách. Kvete v červnu až září a má bílé květy. Sklízí se uřezáním natě 10 cm nad zemí tak, že se část listů na rostlině ponechá. Tím se docílí, že ji lze sklízet několikrát ročně.

Zdravotní účinky: pomáhá zlepšit žaludeční účinnost, snižuje nadýmání a podporuje chuť k jídlu. Působí proti nespavosti, migréně i při některých formách depresí. Při inhalaci snižuje krevní tlak a je dobrá při nachlazení nebo únavě. Podáváme ve formě čaje a lze ji kombinovat s meduňkou, dobromyslí, heřmánkem, tymiánem, kořenem lopuchu nebo řebříčkem. 

Náš tip: vyzkoušejte aromatickou chuť bazalky i v podobě bazalkového dresinku!

Recept:

Bazalkový dresink

červený vinný ocet, sušená bazalka, sůl, mletý pepř, hořčicový prášek, 1 stroužek česneku, 80ml olivového oleje

V misce smíchejte ocet, bazalku, sůl, pepř, hořčicový prášek a česnek. Do tohoto po částech zašlehejte olej, až dressing zhoustne. Před upotřebením protřepte.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde