Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Želírující látky, zahušťovadla » Bramborový škrob (1 Kg)


        

Bramborový škrob (1 Kg)

Nativní škrob bez lepku

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1080220
Země původu: Česká republika
Výrobce: Profikoření
běžná cena 69,00 Kč (2,64 EUR)
naše cena bez DPH: 45,45 Kč (1,74 EUR)
naše cena s DPH (10 %):
50,00 Kč (1,91 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Bramborový škrob (100g)
KO1080212
Bramborový škrob (100g)
skladem
naše cena 7,00 Kč (0,27 EUR)
Bramborový škrob (200g)
KO1080215
Bramborový škrob (200g)
skladem
naše cena 12,00 Kč (0,46 EUR)
Bramborový škrob (500g)
KO1080217
Bramborový škrob (500g)
skladem
naše cena 28,00 Kč (1,07 EUR)
Bramborový škrob (5 Kg)
KO1080221
Bramborový škrob (5 Kg)
skladem
naše cena 210,00 Kč (8,03 EUR)
Bramborový škrob (25Kg)
KO1080244
Bramborový škrob (25Kg)
skladem
naše cena 950,00 Kč (36,31 EUR)

Charakteristika:

Bramborový škrob

Vzhled a barva: bílý prášek

Použití v kuchyni a průmyslu: příprava moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využívá se v potravinářství, v kvasném průmyslu, ve farmacii, k výrobě lepidel, nátěrů, apretur a k výrobě škrobových derivátů.

Historie a současnost: škrob je konečným produktem fotosyntézy rostlin, nachází se nejvíce v bramborách. Škrob se získává drcením, a patří mezi hospodářsky nejdůležitější polysacharidy.

Zdravotní účinky: používá se jako součást zásypů a mastí, mírní tak dráždění pokožky při svědivých zánětech. Neutralizuje žaludeční kyseliny a snižuje pocit pálení žáhy. Pomáhá proti zácpě, vředech, močových kamenech, hemeroidech a cukrovce.

Náš tip: bramborový škrob můžete přidat do vynikajících náplní a polev na moučníky!

Recept:

Rychlé mandarinkové řezy

Náplň: 1 lžíce bramborového škrobu, 5 žloutků, 800g kompotovaných mandarinek, 5 bílků, 1 lžička citronové kůry, 1 kelímek bílého jogurtu. Těsto: 400g hladké mouky, 8 lžic oleje, ½ lžičky prášku do pečiva, 100g cukru moučky, 2 vejce, 300g tvarohu, 4 lžíce mléka

Tvaroh smícháme s olejem, vejci, cukrem, moukou, práškem do pečiva a mlékem. Vyválíme těsto a vložíme na plech. Žloutky, škrobovou moučku a jogurt ušleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru. Bílky ušleháme a společně s mandarinkami vmícháme do jogurtové směsi. Hmotou potřeme těsto a mandarinkové řezy upečeme.

 


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde