Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Černucha setá (100g)

Černý kmín - semena

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1080046
Země původu: Indie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 24,35 Kč (0,93 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
28,00 Kč (1,07 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Černucha setá (50g)
KO1080045
Černucha setá (50g)
skladem
naše cena 17,00 Kč (0,65 EUR)
Černucha setá (200g)
KO1080047
Černucha setá (200g)
skladem
naše cena 49,00 Kč (1,87 EUR)
Černucha setá (500g)
KO1080049
Černucha setá (500g)
skladem
naše cena 110,00 Kč (4,20 EUR)
Černucha setá (1kg)
KO1080050
Černucha setá (1kg)
skladem
naše cena 190,00 Kč (7,26 EUR)
Černucha setá (5kg)
KO1080052
Černucha setá (5kg)
skladem
naše cena 799,00 Kč (30,54 EUR)

Charakteristika:

Černucha setá (Nigella sativa) z čeledi pryskyřníkovité (Ranunculaceae) - lidově černý kmín

Použitá část rostliny: semena Černuchy seté

Vzhled a barva: mátově černá semínka

Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně

Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje.

Historie a současnost: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie a lidově se jí říká černý kmín, Patří do čeledi pryskyřníkovitých. Používali ho již egyptští faraoni a byl nalezen i v Tutanchamonově hrobce. Nejvíce se používá na Balkáně, v Turecku, Indii a Středním Východě.

Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny. Působí proti plynatosti a střevním parazitům, podporuje činnost žaludku, jater a střev. K léčení dýchacích obtíží, alergií, horeček, chřipky, astmatu a rozedmy plic. Zpomaluje některé druhy rakoviny.

Náš tip: Černý kmín je vhodný na různé úpravy masa, třeba drůbeže!

Recept:

Kuře v černém pivu

Kuřecí maso, černý kmín, hořčice, cibule, sůl, paprika sladká, černé pivo, olej. Kuře naporcujeme, zespoda potřeme hořčicí, dáme do vymaštěného pekáče s posekanou cibulí. Přidáme sůl, papriku a zalijeme polovinou láhve černého piva. Pečeme. Pak posypeme černým kmínem a podléváme šťávou.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde