Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Hřebíček celý (100g)

Hřebíčkovec vonný

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020072
Země původu: Madagaskar
Výrobce: Profikoření
běžná cena 129,00 Kč (4,93 EUR)
naše cena bez DPH: 55,65 Kč (2,13 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
64,00 Kč (2,45 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Hřebíček celý (50g)
KO1000047
Hřebíček celý (50g)
skladem
naše cena 35,00 Kč (1,34 EUR)
Hřebíček celý (200g)
KO1020320
Hřebíček celý (200g)
skladem
naše cena 125,00 Kč (4,78 EUR)
Hřebíček celý  (500g)
KO1020621
Hřebíček celý (500g)
skladem
naše cena 306,00 Kč (11,70 EUR)
Hřebíček celý (1 Kg)
KO1020921
Hřebíček celý (1 Kg)
skladem
naše cena 590,00 Kč (22,55 EUR)
Hřebíček celý (5 Kg)
KO1021170
Hřebíček celý (5 Kg)
skladem
naše cena 2 900,00 Kč (110,84 EUR)
Hřebíček celý (25 Kg)
KO1021300
Hřebíček celý (25 Kg)
skladem
naše cena 13 990,00 Kč (534,70 EUR)

Charakteristika:

Hřebíček celý

Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného

Vzhled a barva: barva červenohnědá

Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně

Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.

Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.

Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.

Náš tip: Máte bolesti zubů? Rozkousejte 2 kousky hřebíčku a přiložte na infikované místo, uleví se Vám!

Recept:

Vánoční punč

2 kusy celé skořice, 130ml rumu, 150g cukru, 1 pomeranč, 500ml bílého vína, 4 kusy hřebíčku, 500ml vody, 1 badyán, 1 citron

Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde