- Úvod
- Želírující látky, zahušťovadla
- Jablečný pektin (100g)
Jablečný pektin (100g)

- Kompletní specifikace
- Jablečný pektin (100g)SKLADEM219 Kč190 Kč bez DPH
Jablečný pektin - čistě přírodní pektin
Vzhled a barva: nažloutlý prášek
Želírovací schopnost: 149°SAG
Použití : k zahuštění marmelád a džemů s vysokým obsahem cukru, kde nad 59% tvoří rozpustný pevný podíl.
Získávání: pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů (až 30%) nebo dřeň a slupka jablek.
Recept na výrobu džemu: pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut.
Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.
Nutriční hodnoty ve 100g:
- energie: 190-250 kcal/798-1050 kJ
- bílkoviny: max. 1%
- saharidy: 15 - 25%
- tuky:max. 1%
- vláknina: 65 - 75%
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde