Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Jalovec celý (200g)

Jalovec obecný

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020324
Země původu: Makedonie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 90,00 Kč (3,44 EUR)
naše cena bez DPH: 45,22 Kč (1,73 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
52,00 Kč (1,99 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Jalovec celý (50g)
KO1000051
Jalovec celý (50g)
skladem
naše cena 15,00 Kč (0,57 EUR)
Jalovec celý (100g)
KO1020076
Jalovec celý (100g)
skladem
naše cena 28,00 Kč (1,07 EUR)
Jalovec celý (500g)
KO1020625
Jalovec celý (500g)
skladem
naše cena 123,00 Kč (4,70 EUR)
Jalovec celý (1 Kg)
KO1020925
Jalovec celý (1 Kg)
skladem
naše cena 236,00 Kč (9,02 EUR)
Jalovec celý (5 Kg)
KO1021174
Jalovec celý (5 Kg)
skladem
naše cena 1 122,00 Kč (42,88 EUR)

Charakteristika:

Jalovec celý

Použitá část rostliny: plod

Vzhled a barva: černé kuličky

Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

Náš tip: Jalovec by neměl chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě dušeného zelí!

Recept:

Dušené červené zelí

1 balíček sterilovaného zelí, 5 kuliček jalovce, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, ocet, sůl

Do hrnce dáme sterilované zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nakrájenou cibuli. Zaprášíme hladkou moukou. Zásmažku vlijeme do zelí a vaříme. Dušené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde