Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Jalovec celý (500g)

Jalovec obecný

Jalovec celý Použitá část rostliny: plod Vzhled a barva: černé kuličky Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před ú... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
173 Kč
150 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020625
Výrobce:Profikoření
Země původu:Makedonie
Hmotnost:500g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Jalovec celý (50g)
    29 Kč
    25 Kč bez DPH
    29 Kč
    25 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Jalovec celý (100g)
      45 Kč
      39 Kč bez DPH
      45 Kč
      39 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Jalovec celý (200g)
        82 Kč
        71 Kč bez DPH
        82 Kč
        71 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Jalovec celý (1 Kg)
          329 Kč
          286 Kč bez DPH
          329 Kč
          286 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Jalovec celý (5 Kg)
            1 523 Kč
            1 324 Kč bez DPH
            1 523 Kč
            1 324 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            Kompletní specifikace

            Jalovec celý

            Použitá část rostliny: plod

            Vzhled a barva: černé kuličky

            Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

            Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

            Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

            Náš tip: Jalovec by neměl chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě dušeného zelí!

            Recept:

            Dušené červené zelí

            1 balíček sterilovaného zelí, 5 kuliček jalovce, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, ocet, sůl

            Do hrnce dáme sterilované zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nakrájenou cibuli. Zaprášíme hladkou moukou. Zásmažku vlijeme do zelí a vaříme. Dušené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz