Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


        

Jalovec celý (500g)

Jalovec obecný

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020625
Země původu: Albánie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 220,00 Kč (8,41 EUR)
naše cena bez DPH: 165,22 Kč (6,31 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
190,00 Kč (7,26 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Jalovec celý (50g)
KO1000051
Jalovec celý (50g)
skladem
naše cena 24,00 Kč (0,92 EUR)
Jalovec celý (100g)
KO1020076
Jalovec celý (100g)
skladem
naše cena 42,00 Kč (1,61 EUR)
Jalovec celý (200g)
KO1020324
Jalovec celý (200g)
skladem
naše cena 79,00 Kč (3,02 EUR)
Jalovec celý (1 Kg)
KO1020925
Jalovec celý (1 Kg)
skladem
naše cena 375,00 Kč (14,33 EUR)
Jalovec celý (5 Kg)
KO1021174
Jalovec celý (5 Kg)
skladem
naše cena 1 750,00 Kč (66,89 EUR)

Charakteristika:

Jalovec celý

Použitá část rostliny: plod

Vzhled a barva: černé kuličky

Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

Náš tip: Jalovec by neměl chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě dušeného zelí!

Recept:

Dušené červené zelí

1 balíček sterilovaného zelí, 5 kuliček jalovce, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, ocet, sůl

Do hrnce dáme sterilované zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nakrájenou cibuli. Zaprášíme hladkou moukou. Zásmažku vlijeme do zelí a vaříme. Dušené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde