Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Jalovec celý (500g)

Jalovec obecný

Jalovec celý Použitá část rostliny: plod Vzhled a barva: černé kuličky Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před ú... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
220 Kč
123 Kč
107 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020625
Výrobce:Profikoření
Země původu:Makedonie
Hmotnost:500 g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Jalovec celý (50g)
    15 Kč
    13 Kč bez DPH
    15 Kč
    13 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Jalovec celý (100g)
      28 Kč
      24 Kč bez DPH
      28 Kč
      24 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Jalovec celý (200g)
        52 Kč
        45 Kč bez DPH
        52 Kč
        45 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Jalovec celý (1 Kg)
          236 Kč
          205 Kč bez DPH
          236 Kč
          205 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Jalovec celý (5 Kg)
            1 122 Kč
            976 Kč bez DPH
            1 122 Kč
            976 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
            Kompletní specifikace

            Jalovec celý

            Použitá část rostliny: plod

            Vzhled a barva: černé kuličky

            Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

            Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

            Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

            Náš tip: Jalovec by neměl chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba při přípravě dušeného zelí!

            Recept:

            Dušené červené zelí

            1 balíček sterilovaného zelí, 5 kuliček jalovce, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, ocet, sůl

            Do hrnce dáme sterilované zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nakrájenou cibuli. Zaprášíme hladkou moukou. Zásmažku vlijeme do zelí a vaříme. Dušené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz