Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.

 
 
 
 

Úvod » Kávy zrnkové 100% Arabica » Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (200g)


        

Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (200g)

100% Arabica

novinka

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO3300032
Země původu: Hawaj
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 800,00 Kč (30,58 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
920,00 Kč (35,16 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (50g)
KO3300035
Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (50g)
skladem
naše cena 240,00 Kč (9,17 EUR)
Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (100g)
KO3300033
Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (100g)
skladem
naše cena 470,00 Kč (17,96 EUR)
Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (500g)
KO3300034
Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva (500g)
skladem
naše cena 2 200,00 Kč (84,08 EUR)

Charakteristika:

Kona Extra Fancy Hawaii zrnková káva

  • 100% Arabica
  • Káva Kona je extrémně bohatá s mírně kyselou chutí, silnou vůní a složitou, vinnou, kořeněnou chutí
  • Tato káva se pěstuje pouze v oblasti Kona na jihozápadním břehu ostrova Big Island na Havaji.
  • Řadí se po bok jedné z nejdražších káv světa, a to takové kávy jako je Jamaica Blue Mountain.
  • Kávovník přivezl v roce 1828 Samuel Ruggle a zasadil několik brazilských řízků kávovníku.
  • Káva vyžaduje velmi specifickou kombinaci slunce, půdy a vody. Úspěšně se pěstuje pouze na omezeném počtu míst na světě. Kouzlo denního cyklu, počínaje od slunečného rána, přes vlhké deštivé odpoledne a mírné noci, vytváří ideální podmínky pro pěstování exotických rostlin. Křoviny kvetou na vulkanické půdě při mírných, mrazivých teplotách.
  • Pěstování kávy je v Kona regionálně náročnější než v jiných oblastech. Od konce srpna do konce ledna je zemědělec, který pěstuje Konu, výjimečně zaměřen na dozrávání kávového ovoce, zpracování zrna a přípravě k prodeji nebo skladování. Ruční sběr je velmi choulostivý a zaručuje, že jsou získávány pouze zralé plody. Ne všechny plody dozrávají ve stejnou dobu, a proto každý strom bude obírán několikrát během sezóny. Dojde k odstranění vnější části buničiny, pečlivě fermentuje, což pomáhá kávě dát charakteristickou jasnou barvu a poté se důkladně umyje v čisté vodě. Většina kávy je pak přirozeně vysušena na velkých palubách. Suchá kávová zrna jsou mechanicky zbavena pergamenu a stříbrné kůry a pak jsou tříděny.

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde