Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Máta sušená (500g)

Máta peprná

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020641
Země původu: Egypt
Výrobce: Profikoření
běžná cena 98,00 Kč (3,75 EUR)
naše cena bez DPH: 75,65 Kč (2,89 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
87,00 Kč (3,33 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Máta sušená (50g)
KO1000066
Máta sušená (50g)
skladem
naše cena 13,00 Kč (0,50 EUR)
Máta sušená (100g)
KO1020092
Máta sušená (100g)
skladem
naše cena 19,00 Kč (0,73 EUR)
Máta sušená (200g)
KO1020340
Máta sušená (200g)
skladem
naše cena 37,00 Kč (1,41 EUR)
Máta sušená (1 Kg)
KO1020941
Máta sušená (1 Kg)
skladem
naše cena 165,00 Kč (6,31 EUR)
Máta sušená (5 Kg)
KO1021190
Máta sušená (5 Kg)
skladem
naše cena 700,00 Kč (26,75 EUR)
Máta sušená (23 Kg)
KO1021990
Máta sušená (23 Kg)
skladem
naše cena 2 760,00 Kč (105,49 EUR)

Charakteristika:

Máta sušená

Použitá část rostliny: listy máty

Vzhled a barva: krájené listy, šedozelené barvy

Vůně a chuť: silná aromatická mentolová vůně, lehce ostrá chuť

Použití v kuchyni: K dochucení salátů, pečeného a grilované masové pokrmy, ryby a plody moře, do dresinků, omáček, bylinkového másla, k ochucení rýže nebo kuskusu, čaj, bonbóny, sladké likéry.

Historie a současnost: Máte je oblíbená v Arabských zemích a ve Velké Británii, ve Středozemí se hodně používá k rybám a plodům moře. Pochází ze západní Evropy, konkrétně z Anglie. Dnes se pěstuje po celém světě v mírných pásech.

Zdravotní účinky: Máta má příznivý vliv na trávicí ústrojí, proti křečím, povzbuzuje vylučování trávících šťáv, proti nadýmání, podporuje funkci jater, slinivky a žlučníku. Zabraňuje bolestem vnitřních orgánů. Mentol díky pocitu chladu znecitlivuje například svědivá místa.

Náš tip: Z máty si můžete připravit výborný sirup, který pomáhá při žaludečních potížích!

Recept:

Mátový sirup

180g máty, 4 litry převařené vody, 50g kyseliny citrónové, 4kg cukru krystalu

Mátu dáme do mísy, posypeme kyselinou citronovou a přelijeme vodou. Necháme tak 24 h. Potom přecedíme a vmícháme cukr. Hotový sirup nalijeme do čistých lahví. Sirup se nevaří, chceme-li jej déle uchovat, vmícháme spolu s cukrem konzervační přípravek.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde